Kotkassa tehdään asukkaiden mielestä Suomen parasta jätehuoltoa. Tämä selvisi FCG Konsultointi Oy:n tutkimuksessa, jossa selvitettiin kuntalaisten tyytyväisyyttä yhdyskuntateknisiin palveluihin.

Tutkimuksessa oli mukana yhteensä 22 kuntaa. Kymenlaakson Jäte Oy:n omistajakunnista tämän vuoden tutkimukseen osallistui vain Kotka. Edeltävinä vuosina mukana ovat olleet myös Hamina ja Kouvola.

Kaikki jätehuollon kysymykset huomioon ottaen Kotkan jätehuolto sai parhaan arvosanan (4,12). Keskiarvo on jatkanut tasaista nousua vuodesta 2016 asti. Myös tänä vuonna keskiarvosana jatkoi nousua (+0,07). Mainittakoon, että viime vuonna Kouvola oli ykkösenä (4,12) ja Kotka oli kakkosena (4,05).

Tänä vuonna Kotka oli kärkisijalla neuvonnan ja tiedotuksen toimivuudessa sekä lasinkeräyspisteiden sijainnissa. Jätteenkuljetuksen toimivuudessa, suurista jätteistä eroon pääsyssä ja vaarallisten jätteiden keräyspisteiden sijainnissa Kotka oli sijalla 3.

Kotkassa tyytyväisyys lähes kaikkiin kysyttyihin osa-alueisiin oli kasvanut edellisvuodesta. Erityisen paljon oli kasvanut tyytyväisyys jätteenkuljetuksen toimivuudessa (+0,18) ja jätehuollon tiedotuksessa ja neuvonnassa (+0,15).

Kyselyn koko raportin voit lukea Kotkan kaupungin sivuilta.