Perinteiset Kouvolan Tavaranvaihtopäivät järjestetään tällä kertaa uudella aikataululla ja uudessa paikassa. Tapahtuma on nyt laajennettu kolmipäiväiseksi, eli tapahtuma alkaa jo torstaina 15.11. ja kestää lauantaihin 17.11. saakka.

Tapahtumapaikkana on tällä kertaa vanhan Citymarketin rakennus, osoitteessa Tommolankatu 5. Ovet ovat avoinna torstaina 15.11. ja perjantaina 16.11. klo 12–17 ja lauantaina 17.11. klo 10–14.

Tuo tullessas, vie mennessäs

Tavaranvaihtopäivillä vaihdetaan käyttökelpoista tavaraa. Tapahtumaan voi tuoda ehjiä ja puhtaita tavaroita, jotka ovat jääneet itselle tarpeettomiksi. Tapahtumasta voi myös viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi.

Tavaranvaihtoon voi tuoda vaikkapa vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, leluja, koruja ja muita kodin tarvikkeita. Tuotavien vaatteiden tulee ehdottomasti olla puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia. Rikkinäiset, likaiset tai muuten käyttökelvottomat tekstiilit voi laittaa kodin loppujäteastiaan.

Tapahtumassa emme voi ottaa vastaan kirjoja emmekä suurikokoisia tavaroita ja kodinkoneita, kuten kuvaputkitelevisioita. Tavaroiden vastaanotto päättyy lauantaina klo 13.

Oheisohjelmina liikenneturvallisuutta, matonkuteiden leikkuuta ja kahvio

Tavaranvaihtopäivien yhteydessä Liikenneturvan pisteellä kerrotaan liikenneturvallisuudesta teemalla Näe ihminen liikenteessä. Lisäksi muistutetaan heijastimien käytöstä. Vanhojen tekstiilien kierrätystä uusiksi räsymatoiksi edistetään työnäytöksellä ”Näin leikkaat matonkuteita”, josta vastaa Jaana Haavisto. Hänellä on mukana myös valmiita räsymattoja. KSAOn luonto- ja ympäristöalan toisen vuoden opiskelijat pitävät tapahtumassa kahviota.

Tapahtuman järjestää KERKKO

Kouvolan Tavaranvaihtopäivät järjestetään kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tapahtuman järjestää KERKKO-verkosto eli Kouvolan seudun Kestävän kehityksen verkosto. Mukana järjestelyissä ovat Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut, ekotukihenkilöt ja kansalaisopiston kotitalousneuvonta sekä Kymijoen Tukipuu ry, Liikenneturvan Kouvolan toimipiste, Kymenlaakson Martat ja Kymenlaakson Jäte.