Tuulettuvien biojäteastioiden jakelu palvelun tilanneille kiinteistöille jatkuu myös kesäkuussa. Toimitukset ovat myöhästyneet astiatoimittajan logististen ja tuotannollisten vaikeuksien vuoksi.

Kun astia saapuu pihallesi, voit aloittaa sen käytön heti.

Toimi näin:

  1. Ota astian sisältä talteen astian käyttöohje ja mallikappaleena toimitettu paperinen biopussi, joka auttaa ylläpitämään astian tehokasta toimintaa ja hygieniaa. Tutustu käyttöohjeeseen huolellisesti varmistaaksesi, että astia toimii kuten pitää.
  2. Pakkaa biojäte paperiin ennen sen laittamista astiaan. Muista valuttaa biojäte kuivaksi ja käytä esimerkiksi talouspaperia imeyttämään ylimääräiset nesteet. Tämä estää lian ja hajujen kertymisen astiaan ja parantaa sen tuulettumistoimintoa. Biomuovisia pusseja ei saa käyttää, koska ne estävät astian tuulettumistoiminnon.
  3. Jos asut Kouvolassa tai Kotkassa, voit tarkistaa tuulettuvan astian ensimmäisen tyhjennysajankohdan oma-asiointipalvelustamme, joka on käytettävissä 24/7: www.kymenlaaksonjate.fi/oma-asiointi. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron ja viimeisimmän tyhjennyslaskun numeron, jotka löydät tyhjennyslaskusta. Haminalaiset voivat käyttää oma-asiointia saatuaan ensimmäisen tyhjennyslaskun.

Tuulettuva astia tyhjennetään ensimmäisen kerran neljän viikon kuluessa sen toimituksesta. Tämän jälkeen tyhjennykset jatkuvat asiakkaan ilmoittaman tyhjennysrytmin mukaisesti. Voit tarkistaa ja tehdä muutoksia astian tyhjennyspalveluihin oma-asiointipalvelussamme.