Biojätteen kuljetukset Kouvolan, Kotkan ja Haminan keskustaajamien omakoti- ja paritaloista ovat käynnistymässä tällä ja ensi viikolla. Maanantaista 6.5. lähtien käynnistyvät uusien biojätereittien mukaiset kuljetukset Kouvolassa. Tyhjennykset käynnistyvät siltä osin kuin biojäteastioita on saatu toimitettua kiinteistöille. Kouvolalaiset ovat tilanneet meiltä noin 2000 tuulettuvaa bioastiaa. Noin tuhat saatiin toimitettua maaliskuussa ja toinen tuhannen astian erä saatiin viime viikolla ja sen jakelu on parhaillaan menossa.

Ensi viikolla, eli maanantaista 13.5. lähtien käynnistyvät Kotkan ja Haminan uusien biojätereittien mukaiset kuljetukset. Kotkaan on toistaiseksi toimitettu vain asukkaiden tilaamia ei-tuulettuvia bioastioita. Kotkassa ja Haminassa tuulettuvia astioita joudutaan vielä odottelemaan. Koska Kotkassa biojätteet ja loppujätteet ajetaan kaksilokeroautolla, muuttavat uudet biokuljetusreitit jonkin verran myös loppujäteastioiden tyhjennyspäiviä. Tästä on lähetetty tiedotekirjeitä kotitalouksille.

Kevään lakot syynä astiatoimitusten myöhästymiseen

Tuulettuvien biojäteastioiden toimitukset ovat myöhässä kevään satama- ja kuljetusalan lakkojen vaikutuksesta. Kun syy on meistä ja asukkaista riippumaton, ei asukkaiden tarvitse olla asiasta huolissaan. Tilanne korjaantuu sitä mukaa kuin astiat saapuvat.

Tuulettuvaa bioastiaa voi joutua vielä odottamaan

Viestimme asukkaille on, että odottakaa kaikessa rauhassa. Ottakaa biojäteastia käyttöön sitten kun se sinne pihaan ilmestyy. Astian sisältä löytyvät lajitteluohjeet ja ohjeet astian käyttöön. Astian myöhästymisen vuoksi ei tarvitse ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, vaan voi jäädä rauhassa odottamaan astian ilmestymistä pihaan.

Tiedotamme tuulettuvien biojäteastioiden toimitusten tilanteesta ja edistymisestä verkkosivuillamme biojätekeräyksen tilannehuoneessa.