Kymen jätelautakunta hyväksyi 25.5.2023 pitämässään kokouksessa jätteenkuljetusten uudet taksat, jotka tulevat voimaan heinäkuun alussa. Tyhjennystaksat ovat voimassa niissä kunnissa, joissa on kunnan järjestämä jätteenkuljetus eli käytännössä Kymenlaakson Jätteen keskitetysti kilpailuttama kuljetus. Näitä kuntia ovat Iitti, Kotka, Kouvola ja Mäntyharju sekä 1.7.2023 alkaen myös Pyhtää. Jätelain muutoksen myötä kunnan järjestämään kuljetukseen siirtyvät heinäkuussa bio- ja pakkausjätteet myös toimialueen muista kunnista.

1.7.2023 voimaan tulevat tyhjennystaksat koskevat:

  • loppujäteastioiden tyhjennysmaksuja Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Mäntyharjulla ja Pyhtäällä 
  • bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennysmaksuja Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Lapinjärvellä, Miehikkälässä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pyhtäällä ja Virolahdella.

Uudet jätteenkuljetustaksat kannustavat biojätteiden erilliskeräykseen. Niissä kunnissa, joissa Kymenlaakson Jäte kuljettaa myös asukkaiden loppujätteet eli Kouvolassa, Kotkassa, Iitissä, Mäntyharjulla ja Pyhtäällä (1.7. alkaen), biojätteen tyhjennyskustannuksia on siirretty loppujätteen tyhjennyshintaan, jolloin biojäteastian tyhjennys on loppujätettä edullisempaa.

Uudet tyhjennysmaksut löydät hinnastostamme.

Tarkempia tietoja saat Kymen jätelautakunnan 25.5.2023 kokouksen pöytäkirjasta ja sen liitteistä.