Keräyspiste löytyy Tanhuantielle avatusta Goodwill-myymälästä

Kymenlaakson Jäte Oy on järjestänyt Kouvolaan uuden keräyspisteen asukkaiden poistotekstiileille yhteistyössä Sotek-säätiön kanssa. Keräyspiste löytyy Tanhuantielle toukokuussa avatusta Goodwill-kierrätysmyymälästä. Poistotekstiilit voi viedä maksutta keräykseen aina myymälän aukioloaikoina (ma-pe 10–18, la 10–15).

Keräyspisteen yhteystiedot

Avoinna ma-pe 10–18, la 10–15. Ajantasaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa kierrätysmyymälän omilta verkkosivuilta.

Mitä poistotekstiilikeräykseen voi tuoda?

Poistotekstiilin keräykseen kelpaavat kuivat ja puhtaat, ehjät ja risat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten takit, housut, hameet ja paidat sekä lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Myös ompelusta jääneet puhtaat tilkut ja kangasjäämät kelpaavat keräykseen erillisessä muovipussissa. Keräyksiin tuotavat poistotekstiilit tulee pakata suljettuun muovipussiin.

Keräykseen eivät kelpaa alusvaatteet, sukat, tyynyt, peitot, pehmusteet, matot, vyöt, laukut tai kengät. Keräykseen ei myöskään oteta kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Ne kuuluvat pienissä määrin kodin loppujäteastiaan, isot määrät taas jäteasemalle, jossa ne otetaan vastaan energiajätteen hinnalla.

Kouvolan alueella jo viisi keräyspistettä poistotekstiileille

Kouvolan alueella on nyt yhteensä viisi ilmaiskeräyspistettä asukkaiden poistotekstiileille. Tanhuantien Goodwill-myymälän lisäksi poistotekstiiliä kerätään Parikin Ekomaa-kierrätyskaupoissa kauppakeskus Veturissa ja Kuusaantiellä, Apuva ry:n Yhteisötila Etapissa Kuusankoskella sekä Keltakankaan jäteasemalla.