Kotkan vaarallisen jätteen keräyskierros uudistuu. Mukana on uusia pysähdyspaikkoja ja keräykseen on lisätty käyttökelpoisten tavaroiden vastaanotto.

Kymenlaakson Jätteen järjestämään jätekeräykseen voi tuttuun tapaan tuoda maksutta kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita sekä metalliromua.

Keräys on tarkoitettu niille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Peräkärrykuormia ei pidä tuoda keräykseen, vaan ne on vietävä suoraan Heinsuon jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet otetaan Heinsuollakin maksutta vastaan aina aukioloaikoina.

Sotek-säätiön hallinnoimat Goodwill-kierrätysmyymälät ovat myös mukana keräyksessä. Goodwill vastaanottaa siistejä ja ehjiä vaatteita, kenkiä, kodintekstiilejä, astioita, kodintavaroita, harrastusvälineitä, kirjoja ja huonekaluja. Käyttökelpoiset tavarat viedään Goodwillin kierrätysmyymälöihin, ja niistä saatu tuotto käytetään kokonaisuudessaan paikalliseen työllistämistoimintaan.

Katso täältä lisätietoa Goodwill-myymälöistä

Keräysaikataulu lauantaina 22.9.2018

10.00–10.30 Metsolan veneranta, Teerentie/Tilhintie (ekopiste)
10.45–11.15 Fuksinniitty, Koulukatu 3
12.00–12.30 Mussalon koulu, P-alue, Rajakalliontie 10
12.45–13.15 S-market Karhuvuori, Tarinatie 2-4
14.30–15.00 Karhulan tori, Vesivallinaukio
15.30–16.00 Sunilantie, P-alue, Sunilantie 11

Ohjeita jätekeräykseen tulevalle

Vaarallista jätettä ovat mm. öljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput ja loisteputket. Jätteet on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen kelpaavat mm. polkupyörät, pyykkitelineet ja tyhjät maalipurkit. Sähkölaitteiden keräykseen voi tuoda kaikkia sähköllä toimivia laitteita.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.