Kotkan Hurukselassa järjestetään vaarallisen jätteen, sähkölaitteiden ja metalliromun keräys tiistaina 6.6. klo 15.30–16.00. Keräyspaikkana on Seuratalo Soihtula, osoitteessa Hurukselantie 1953.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kotien vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemillakin maksutta vastaan.

Hurukselan keräys järjestetään osana Kouvolan vaarallisen jätteen keräyskierroksia. Muualla Kotkassa vastaava keräys järjestetään kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikalle ei saa jättää mitään jätteitä.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouden jäteöljyt ja kiinteät öljyiset jätteet, akut, paristot, torjunta-aineet, maalit, lakat, liimat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Vaarallisia jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä toimittaa keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua, kuten polkupyörät, kottikärryt, pellit, räystäskourut sekä metalliverkot, -putket ja -astiat.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kaikenlaisia kodin sähköllä toimivia laitteita. Kukin kävijä voi tuoda keräykseen korkeintaan kolme laitetta per laitetyyppi.

Autoihin ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.