Kymenlaakson Jäte Oy järjestää syksyn vaarallisen jätteen keräyksen Kotkassa lauantaina 16.9. Kodin vaarallisten jätteiden lisäksi keräyksessä otetaan vastaan kodin sähkölaitteita sekä metalliromua.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kotien vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan vastaan maksutta myös Jumalniemen jäteasemalla ympäri vuoden.

Vaarallista jätettä ei pidä kaataa viemäriin, heittää luontoon tai laittaa kodin jäteastiaan. Keräyskierrokselle ja jäteasemalle tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.

Keräysaikataulu

Lauantai 16.9.
10.00-10.30Metsolan venerannan ekopiste, Teerentien ja Tilhintien risteys
10.45-11.15Fuksinniitty, Koulukatu 3
11.30-12.00Mussalon koulu, P-alue, Rajakalliontie 10
13.00-13.30Tiiliruukki, veneranta, Pohjinmerentie
13.45-14.15Karhulan tori, Vesivallinaukio
14.30-15.00Itärannan venesatama, Nuottakatu 28

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

  • Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan. Mikäli vaarallinen jäte ei ole alkuperäisessä pakkauksessaan, tulee sen sisältö merkitä asianmukaisesti.
  • Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua. Metallijätteeseen kelpaavat esineet, joista vähintään 50 % on metallia.
  • Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräyksessä ei oteta vastaan kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Perusmaksu mahdollistaa vaarallisten jätteiden keräyksen

Vaarallisten jätteiden keräyksiä rahoitetaan perusmaksulla. Jätehuollon perusmaksu (entinen ekomaksu) on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia tai alikatteisia jätehuoltopalveluja sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lue lisää perusmaksusta täältä.