Pienikin määrä vaarallista jätettä voi aiheuttaa haittaa, jos jäte päätyy väärään paikkaan. Siksi vaarallista jätettä ei pidä koskaan laittaa kodin jäteastiaan, kaataa viemäriin, jättää ekopisteelle tai heittää luontoon. Vaarallinen jäte tulee aina toimittaa asianmukaiseen keräykseen.

Vaarallista jätettä otetaan maksutta vastaan kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla. Lisäksi pieniä määriä kodin vaarallisia jätteitä voi viedä Kotkansaaren Goodwill-myymälän yhteydessä sijaitsevalle Kierrätysasemalle. Paristoja otetaan vastaan kaikissa niitä myyvissä kaupoissa ja vanhat lääkkeet voi palauttaa apteekkiin.

Keväisin ja syksyisin Kotkassa järjestetään lisäksi kiertäviä keräyksiä, joihin vaarallista jätettä voi tuoda maksutta. Kiertävissä keräyksissä ja jäteasemilla otetaan maksutta vastaan myös kodin sähkölaitteita sekä metalliromua.

Keräyskierroksille ja jäteasemille tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.

Toukokuun keräykset Kotkassa

Kiertävät keräykset on tarkoitettu niille asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta asioida jäteasemalla. Peräkärrykuormia ei oteta vastaan keräyksessä, vaan ne on vietävä suoraan Heinsuon jäteasemalle.

Kotkassa kerätään vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metallia lauantaina 4.5.

10.00–10.30 Tavastilan koulu, Tavastilantie 227

10.45–11.15 Ristinkallion ekopiste, Lautakatontie/Rosokatu

11.30–12.00 Karhulan koulu, Vesivallintie 16

13.15–13.45 S-market Karhuvuori, Tarinatie 2-4

14.00–14.30 Hovinsaaren ekopiste, Sahankatu 2

14.45–15.15 Kotkan kauppatori, Kustaankatu