Vaarallisen jätteen keräyskierros uudistuu. Keräyspäivä on siirretty asukkaiden toiveesta lauantaille 5.5. Olemme myös tehneet muutoksia pysähdyspaikkoihin. Tavoitteena on tuoda palvelu yhä useamman asukkaan käytettäväksi.

Keräysautoihin voi tuttuun tapaan tuoda kodin vaarallisia jätteitäsähkölaitteita sekä metalliromua. Jätteitä otetaan vastaan maksutta.

Palvelu on tarkoitettu niille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Peräkärrykuormia ei pidä tuoda keräykseen, vaan ne on vietävä suoraan Heinsuon jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet otetaan Heinsuon jäteasemalla maksutta vastaan aina, kun jäteasema on avoinna.

Keräys järjestetään keväisin ja syksyisin. Syksyllä osa pysähdyspaikoista vaihtuu, ja silloin keräysautot ajavat mm. Metsolaan, Mussaloon ja Sunilaan. Katso syksyn aikataulu täältä.

Keräysaikataulu lauantaina 5.5.2018

10.00–10.30 Tavastilan koulu, Tavastilantie 227
10.45–11.15 Ristinkallion ekopiste, Lautakatontie/Rosokatu
11.30–12.00 Karhulan koulu, Vesivallintie 16
13.15–13.45 S-market Karhuvuori, Tarinatie 2-4
14.00–14.30 Hovinsaaren ekopiste, Sahankatu 2
14.45–15.15 Kotkan kauppatori, Kustaankatu

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei pidä sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Lisäksi kierroksella otetaan vastaan metalliromua, kuten polkupyöriä, pyykkitelineitä ja tyhjiä maalipurkkeja. Sähkölaitteiden keräysautoon voi tuoda kaikkia kodin sähköllä toimivia laitteita.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.