Kymenlaakson Jäte Oy järjestää perinteisen vaarallisen jätteen keräyksen Kotkassa lauantaina 6.5. Kodin vaarallisten jätteiden lisäksi keräyksessä otetaan vastaan kodin sähkölaitteita ja metalliromua.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kotien vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan vastaan maksutta myös Jumalniemen jäteasemalla ympäri vuoden.

Keräysaikataulu

Lauantai 6.5.

AikaPaikka
10.00-10.30
Tavastilan koulu, Tavastilantie 227
10.45-11.15Ristinkallion ekopiste, Lautakatontien ja Rosokadun risteys
11.30-12.00Karhulan koulun piha, Vesivallintie 16
12.30-13.00Karhuvuoren S-market, Tarinatie 2-4
13.15-13.45Hovinsaaren ekopiste, Sahankatu 2
14.00-14.30Kotkan tori, Kustaankatu 2

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa tuoda etukäteen tai jättää mitään jätteitä. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan. Mikäli vaarallinen jäte ei ole alkuperäisessä pakkauksessaan, tulee sen sisältö merkitä asianmukaisesti.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua. Metallijätteeseen kelpaavat esineet, joista vähintään 50 % on metallia.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräyksessä ei oteta vastaan kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Saaristokeräys Kotkan saariston asukkaille kesä-heinäkuussa

Järjestämme kesä-heinäkuussa vaarallisten jätteiden keräyskierroksen myös Haapasaaren, Kuutsalon ja Kirkonmaan asukkaille. Aikataulut löydät täältä.

Perusmaksu mahdollistaa vaarallisten jätteiden keräyksen

Vaarallisten jätteiden keräykset katetaan perusmaksulla. Jätehuollon perusmaksu (entinen ekomaksu) on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia tai alikatteisia jätehuoltopalveluja sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lue lisää perusmaksusta täältä.