Perinteinen vaarallisen jätteen keräyskierros käynnistyy jälleen Kouvolassa ja Iitissä 6. kesäkuuta. Tällä kertaa keräyksessä otetaan vastaan myös kotien sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Lisäksi keräykseen voi tuoda metalliromua.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kotien vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemillakin maksutta vastaan.

Kaksi ensimmäistä keräyspäivää (6.-7.6.) vietetään entisen Anjalankosken alueella, josta jatketaan Elimäelle (8.6.), Jaalaan (9.6.), Valkealaan (13.-14.6.) ja Iittiin (15.6.). Keräyksen tarkemman aikataulun saa täältä.

Koteihin toukokuussa jaetussa Roskaviesti-lehdessä on Anjalankosken tiistain 7.6. aikatauluissa pieni virhe. Tarkistathan siis oikean aikataulun yllä olevasta linkistä.

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouden jäteöljyt ja kiinteät öljyiset jätteet, akut, paristot, torjunta-aineet, maalit, lakat, liimat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Vaarallisia jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä toimittaa keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua, kuten polkupyörät, kottikärryt, pellit, räystäskourut sekä metalliverkot, -putket ja -astiat.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kaikenlaisia kodin sähköllä toimivia laitteita. Kukin kävijä voi tuoda keräykseen korkeintaan kolme laitetta per laitetyyppi.

Autoihin ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä sellaista metalliromua, joka sisältää vaarallisia jätteitä.