Pienikin määrä vaarallista jätettä voi aiheuttaa haittaa, jos jäte päätyy väärään paikkaan. Vaarallista jätettä ei pidä koskaan laittaa kodin jäteastiaan, kaataa viemäriin, jättää ekopisteelle tai heittää luontoon. Vaarallinen jäte tulee aina toimittaa asianmukaiseen keräykseen.

Vaarallista jätettä otetaan maksutta vastaan kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla. Paristoja otetaan vastaan kaikissa niitä myyvissä kaupoissa ja vanhat lääkkeet voi palauttaa apteekkiin.

Kesällä Kouvolassa ja Iitissä järjestetään kiertäviä keräyksiä, joihin vaarallista jätettä voi tuoda maksutta. Keräyksissä otetaan maksutta vastaan myös kodin sähkölaitteita sekä metalliromua. Keräyskierrokset käynnistyvät maanantaina 3.6.

>> Katso tästä keräyksen aikataulu

Keräyskierroksille ja jäteasemille tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.

Mikä on vaarallista jätettä?

Vaarallista jätettä ovat muun muassa jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Myös pesuaineet, hiuslakat ja erilaiset kemikaalit voivat olla vaarallista jätettä. Vaarallisen jätteen tunnistaa usein pakkauksen kyljessä olevasta vaarallisen aineen merkinnästä.

>> Katso lisää vaarallisen jätteen lajitteluohjeita

Kun tuot vaarallista jätettä keräykseen, on jäte hyvä pitää alkuperäisissä pakkauksissaan. Älä sekoita vaarallisia jätteitä keskenään.