Pienikin määrä vaarallista jätettä voi aiheuttaa haittaa, jos jäte päätyy väärään paikkaan. Siksi vaarallista jätettä ei pidä koskaan laittaa kodin jäteastiaan, kaataa viemäriin, jättää ekopisteelle tai heittää luontoon. Vaarallinen jäte tulee aina toimittaa asianmukaiseen keräykseen.

Vaarallista jätettä otetaan maksutta vastaan Korsmalmin jäteasemalla. Paristoja kerätään kaikissa niitä myyvissä kaupoissa ja lääkkeet voi palauttaa apteekkiin.

Kesällä Lapinjärvellä järjestetään myös kiertävä keräys, johon vaarallista jätettä voi tuoda maksutta. Kiertävässä keräyksessä ja jäteasemalla otetaan maksutta vastaan myös kodin sähkölaitteita sekä metalliromua.

Keräyskierrokselle ja jäteasemalle tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.

Kesäkuun keräys Lapinjärvellä

Jätteet on tuotava suoraan keräysautoihin silloin, kun autot ovat keräyspaikalla. Muina aikoina pysähdyspaikoille ei saa tuoda jätteitä.

Keräyksen aikataulu lauantaina 1.6.

12.00-13.00 Porlammi, koulun p-alue, Koulupolku

13.45-14.45 Kirkonkylä, ent. linja-autoasema, Lapinjärventie 1

15.30-16.30 Heikinkylä, Seurojen talo, Hopeabackantie 10

17.15-18.15 Pukaro, koulun piha, Vanhatie 67

Mikä on vaarallista jätettä?

Vaarallista jätettä ovat muun muassa jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Myös pesuaineet, hiuslakat ja erilaiset kemikaalit voivat olla vaarallista jätettä. Vaarallisen jätteen tunnistaa usein pakkauksen kyljessä olevasta vaarallisen aineen merkinnästä.

Kun tuot vaarallista jätettä keräykseen, on jäte hyvä pitää alkuperäisissä pakkauksissaan. Älä sekoita vaarallisia jätteitä keskenään.