Pienikin määrä vaarallista jätettä voi aiheuttaa haittaa, jos jäte päätyy väärään paikkaan. Vaarallista jätettä ei pidä kaataa viemäriin, heittää luontoon tai laittaa kodin jäteastiaan. Vaarallinen jäte on aina toimitettava asianmukaiseen keräykseen.

Vaarallista jätettä otetaan maksutta vastaan Mäntyharjun jäteasemalla. Paristoja kerätään kaikissa niitä myyvissä kaupoissa ja lääkkeet voi palauttaa apteekkiin.

Kesällä Mäntyharjulla on lisäksi kiertävä keräys, johon vaarallista jätettä voi tuoda maksutta. Keräyksessä otetaan vastaan myös sähkölaitteita ja metalliromua.

Keräyskierrokselle ja jäteasemalle tuodut vaaralliset jätteet päätyvät vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen. Siellä otetaan talteen kierrätettävät materiaalit uudelleenkäyttöä varten. Haitalliset materiaalit käsitellään vaarattomaksi.

Kesäkuun keräys Mäntyharjulla

Jätteet on tuotava suoraan keräysautoihin silloin, kun autot ovat keräyspaikalla. Muina aikoina pysähdyspaikoille ei saa tuoda jätteitä.

Keräyksen aikataulu lauantaina 15.6.

12.30-13.15 Partsimaa, VPK-talo, Valtolantie 2571
13.45-14.30 Seurantalo Halmela, Halmeniementie 264
16.00-16.30 Toivolan Maamiesseurantalo, Pertunmaantie 1390
17.00-17.30 Vihantasalmi, Neste, Vihannanranta 1
18.00-18.30 Keskusta, Neste, Reissutie 2
19.00-19.30 Nurmaa, ekopiste, Jaalantie 570

Mikä on vaarallista jätettä?

Vaarallista jätettä ovat muun muassa jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Myös pesuaineet, hiuslakat ja erilaiset kemikaalit voivat olla vaarallista jätettä. Vaarallisen jätteen tunnistaa usein pakkauksen kyljessä olevasta vaarallisen aineen merkinnästä.

Kun tuot vaarallista jätettä keräykseen, on jäte hyvä pitää alkuperäisissä pakkauksissaan. Älä sekoita vaarallisia jätteitä keskenään.