Pyhtään vaarallisen jätteen keräyskierroksella kokeillaan tänä keväänä entistä laajempaa jätteiden vastaanottoa. Keräyksessä otetaan tuttuun tapaan maksutta vastaan kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua.

Tällä kertaa keräykseen voi tuoda maksua vastaan myös puhdasta puuta, energiajätettä, lajittelematonta sekä hyödyntämiskelvotonta jätettä. Maksuvälineenä käy kortti tai käteinen. Hinnasto on sama kuin jäteasemillakin:

  • puhdas puujäte 4 €/m3
  • energiajäte 10 €/m3
  • lajittelematon jäte 30 €/m3
  • hyödyntämiskelvoton jäte 12 €/m3

Keräysautot ovat liikkeellä lauantaina 13.5. Koska jätteiden vastaanotto on nyt laajempaa, on myös keräysaikoja pysähdyspaikoilla lisätty.

Mikäli keräyksen aikataulu ei itselle sovi, kannattaa suunnata Heinsuon jäteasemalle Kotkaan. Kotitalouksien vaarallisia jätteitä, metallia ja sähkölaitteita otetaan sielläkin vastaan maksutta aina jäteaseman aukioloaikoina.

Keräysaikataulu lauantaina 13.5.2017

10.45–11.45  Lökören venesatama, Lökörentie, Huutjärvi

12.00–13.00 Pyhtään entisen motellin piha, Motellikuja 1

13.30–14.00 Keihässalmen kalasatama, Keihässalmentie 60

14.30–15.30 ABC Majakka, Pyhtääntie 38–40

16.00–17.00 Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei pidä sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metallin keräykseen voi tuoda metalliromua, kuten polkupyöriä, metallisia huonekaluja, metalliputkia ja –säiliöitä sekä johtoja ja kaapeleita.

Sähkölaitteiden keräykseen kelpaavat kaikki kotitalouksien sähköllä toimivat laitteet. Kukin kävijä voi tuoda keräykseen korkeintaan kolme sähkölaitetta per laitetyyppi.

Puhdasta puujätettä on käsittelemätön tai maalattu, lakattu tai valtattu puu sekä vanerit ja kalustelevyt. Kestopuu eli kyllästetty puu ei kelpaa keräykseen.

Energiajätettä ovat erilaiset muovit (ei PVC-muovi) ja tekstiilit sekä likaantuneet pahvit ja paperit.

Hyödyntämiskelvotonta jätettä ovat PVC-muovit, lasikuitu, muoviletkut, eristevillat.

Lajittelematonta jätettä ovat esimerkiksi sekalaiset remonttijätteet.

Keräykseen ei oteta kotitalouksien tavanomaista loppujätettä (eli ns. sekajätettä), pilaantuvaa jätettä, kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä sellaista metalliromua, joka sisältää vaarallista jätettä.