Kymenlaakson Jäte Oy järjestää maksuttoman vaarallisten jätteiden keräyksen Kuorsalon, Tammion, Haapasaaren, Kaunissaaren, Kuutsalon ja Kirkonmaan asukkaille.

Keräyksessä otetaan vastaan kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Lisäksi keräykseen voi tuoda hätäraketteja, jauhesammuttimia ja autonrenkaita. Keräys on tarkoitettu saaristossa asuville tai mökkeileville. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan vastaan maksutta myös kaikilla jäteasemillamme ympäri vuoden.

Keräyspäivät

  • Kuorsalo: tiistaina 18.6. klo 10–13, Vekanlahden vieraslaituri
  • Tammio: tiistaina 25.6. klo 10–13, kalastajakylän vieraslaituri
  • Haapasaari: tiistaina 2.7. klo 10–13, yhteysaluksen laituri
  • Kaunissaari: tiistaina 9.7. klo 10–13, yhteysaluksen laituri
  • Kuutsalo: tiistaina 16.7. klo 9–11, yhteysaluksen laituri
  • Kirkonmaa: tiistaina 16.7. klo 13.30–15.30, yhteysaluksen pohjoislaituri

Muutokset keräysaikatauluihin mahdollisia (säävaraus). Tarkista aikataulut osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi

Ohjeita keräykseen tuleville

Jätteet on tuotava keräykseen silloin, kun keräysalus ja henkilökunta ovat paikalla. Laitureille ei saa tuoda etukäteen tai jättää mitään jätteitä. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa

Vaarallista jätettä ovat mm. maalit, lakat, liimat, liuottimet, jäteöljyt, kasvinsuojelu- ja torjunta-aineet, akut, paristot, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Sähkölaitteita ovat kaikki kotitalouksien sähköllä, akulla tai paristoilla toimivat laitteet.

Metalliromua ovat esimerkiksi pellit, räystäskourut, metalliputket, polkupyörät, kiukaat (ilman kiviä) ja sellaiset metallikappaleet, joiden materiaalista vähintään puolet on metallia.

Keräyksessä ei oteta vastaan kyllästettyä puuta, asbestia eikä muita jätejakeita (esim. rakennusten purkujätteitä).