Kymenlaakson Jäte Oy järjestää yhdessä Fortum Waste Solutions Oy:n, Kuusakoski Oy:n ja Kymen Saaristoliikenteen kanssa maksuttoman jätteidenkeräyspalvelun Tammion, Kuorsalon, Haapasaaren, Kaunissaaren, Kuutsalon ja Kirkonmaan asukkaille kesä-heinäkuussa.

Keräyksessä otetaan vastaan kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Lisäksi keräykseen voi tuoda hätäraketteja, jauhesammuttimia ja autonrenkaita. Keräys on tarkoitettu saaristossa asuville tai mökkeileville. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan vastaan maksutta myös kaikilla jäteasemillamme ympäri vuoden. 

Keräyspäivät

Tammio tiistaina 20.6. klo 10-13kalastajakylän vieraslaituri
Kuorsalotiistaina 27.6. klo 10-13Vekanlahden vieraslaituri
Haapasaaritiistaina 4.7. klo 10-13yhteysaluksen laituri
Kaunissaari tiistaina 11.7. klo 10-13yhteysaluksen laituri
Kuutsalotiistaina 18.7. klo 9-11yhteysaluksen laituri
Kirkonmaatiistaina 18.7. klo 13.30-15.30yhteysaluksen pohjoislaituri

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan alukselle. Laitureille ei saa tuoda etukäteen tai jättää mitään jätteitä. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan. Mikäli vaarallinen jäte ei ole alkuperäisessä pakkauksessaan, tulee sen sisältö merkitä asianmukaisesti.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua. Metallijätteeseen kelpaavat esineet, joista vähintään 50 % on metallia.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräyksessä ei oteta vastaan kyllästettyä puuta, asbestia eikä muita jätejakeita (esim. rakennusten purkujätteitä tai energiajätettä).

Perusmaksu mahdollistaa vaarallisten jätteiden keräyksen

Vaarallisten jätteiden keräykset katetaan perusmaksulla. Jätehuollon perusmaksu (entinen ekomaksu) on asuntokohtainen vuosimaksu, jolla rahoitetaan asukkaille käyttöhetkellä maksuttomia tai alikatteisia jätehuoltopalveluja sekä jätehuollon viranomaistoimintaa. Lue lisää perusmaksusta täältä.