Kymenlaakson Jäte Oy järjestää perinteisen vaarallisten jätteiden kiertävän keräyksen Lapinjärvellä 4. kesäkuuta. Kodin vaarallisten jätteiden lisäksi keräyksessä otetaan vastaan kodin sähkölaitteita ja metalliromua. Mukana keräyskierroksella on myös öljyn imuauto, joten kotitalouksien jäteöljyt voi tuoda keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse Korsmalmin jäteasemalle. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemallakin maksutta vastaan jäteaseman aukioloaikoina. Kotitalouksien jäteöljyjä voi kuitenkin tuoda jäteasemalle vain pieniä eriä kerrallaan, ei tynnyrillisiä.

Keräykseen voit tuoda nyt myös muistia sisältävät sekä ehjät sähkölaitteet

Normaalin sähköromun lisäksi keräykseen voi tuoda nyt myös Data-SER -laitteet eli muistia sisältävät sähkö- ja elektroniikkalaitteet kuten tietokoneet, matkapuhelimet ja digikamerat. Lisäksi vastaanotetaan myös käyttökelpoiset sähkölaitteet.

Keräysaikataulu Lapinjärvellä lauantaina 4.6.

12.00-12.30
Porlammin koulu, Koulupolku
13.00-13.30
Kirkonkylä, ent. linja-autoasema, Lapinjärventie 1
13.45-14.15
Heikinkylä, Heikinkyläntien ja Hopeabackentien risteys
14.30-15.00
Lindkoski, seurantalo, Seuratalontanhua 28
15.15-15.45Pukaron Paronin piha-alue, Koivistontie 2

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.