Kymenlaakson Jäte Oy järjestää perinteisen vaarallisten jätteiden kiertävän keräyksen Lapinjärvellä 6. kesäkuuta. Kodin vaarallisten jätteiden lisäksi keräyksessä otetaan vastaan kodin sähkölaitteita ja metalliromua. Mukana keräyskierroksella on tällä kertaa myös öljyn imuauto, joten kotitalouksien jäteöljyt voi tuoda keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle.

Keräys on maksuton ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse Korsmalmin jäteasemalle. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan jäteasemallakin maksutta vastaan jäteaseman aukioloaikoina. Kotitalouksien jäteöljyjä voi kuitenkin tuoda jäteasemalle vain pieniä eriä kerrallaan, ei tynnyrillisiä.

Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi asiakkaita muistutetaan pitämään riittävät turvavälit (n. 2 metriä) sekä huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Keräysaikataulu Lapinjärvellä lauantaina 6.6.

12.00–12.30    Porlammin koulu, Koulupolku

13.00–13.30    Kirkonkylä, ent. linja-autoasema, Lapinjärventie 1

13.45–14.15    Heikinkylä, Seurojen talo, Hopeabackantie 10

14.30–15.00    Lindkoski, seurantalo, Seuratalontanhua 28

15.15–15.45    Pukaron Paronin piha-alue, Koivistontie 2

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä.

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.