Keltakankaan jätekeskuksessa vastaanotetun jätteen joukossa on viime aikoina ollut melko paljon VHS-kasetteja. Jätekeskukseen tuodaan käsiteltäväksi muun muassa jäteasemilla vastaanotettuja jätteitä.

Kasetit vaikeuttavat jätteenkäsittelyä jätekeskuksen lajittelulaitoksessa, koska niistä purkautunut nauha tukkii seuloja ja kiertyy akseleihin. Laitokselle on viime vuosina lisätty useita uusia erottelulaitteita, joihin pitkä ja sitkeä kasettinauha helposti kiertyy.

VHS-kasetit ensisijaisesti roskapussissa loppujäteastiaan

Lajittelulaitoksen toimintahäiriöiden välttämiseksi VHS-kasetit, C-kasetit ja muut vastaavat nauhakasetit tulee laittaa ensisijaisesti roskapussiin ja loppujäteastiaan. Myös kasettien kotelot kelpaavat roskapussiin. Roskapussiin laitetut kasetit matkaavat jäteauton kyydissä Hyötyvoimalaan, jossa ne päätyvät energiantuotantoon sellaisenaan.

Jäteasemille vain isommat määrät ja vain erilleen lajiteltuina

Jos kerralla on poistettavana isompi määrä VHS- tai C-kasetteja, ne voi tuoda jäteasemalle erikseen lajiteltuna. Kasetit on hyvä pakata erilleen, esimerkiksi jätesäkkiin. Asemalla kaseteista tulee mainita jäteasemanhoitajalle, jotta hän osaa ohjata kasetit omiin keräysastioihinsa.

VHS-kasetit aiheuttavat päänvaivaa Keltakankaan lajittelulaitoksessa, sillä pitkä ja sitkeä kasettinauha kiertyy herkästi akseleihin ja tukkii seuloja.