Näin mitoitat jätekatoksen

Hyötyjätteiden lajittelua asuinkiinteistöillä tehostetaan. Ensi kesänä muovipakkausjätteen lajitteluvelvollisuus tulee voimaan vähintään 10 asunnon taloyhtiöissä. Seuraavana kesänä lajitteluvelvollisuudet laajenevat 5-9 asunnon taloyhtiöihin.

Lue lisää

Kotkassa avattiin Jumalniemen jäteasema

Kotkalaisia ja pyhtääläisiä palvelee nyt uusi jäteasema. Jumalniemen jäteasemalle pääsee, kun ajaa E18-tien rampista n:o 75 ylös kohti Ahlströmin tehtaan puolella olevaa liikenneympyrää. Asema on heti liikenneympyrän takana.

Lue lisää

Nelihenkinen perhe punnitsi jätteensä vuoden ajan

Kymenlaakson Jätteen työntekijä – perheenisä perheineen – lajitteli ja punnitsi kaikki kodissa syntyneet jätteet vuoden ajan. Tulokset antavat rohkaisevan esimerkin siitä, miten huolellisella lajittelulla loppujätteeksi jäävä jätemäärä on mahdollista vähentää minimiin.

Lue lisää

Muovipakkausten keräys laajenee kiinteistöille

Kymenlaakson Jäte laajentaa vauhdilla muovipakkausten keräystään Kouvolan ja Iitin asuinkiinteistöille. Muutos tuli mahdolliseksi kuljetusurakan vaihtuessa. Kotkassa keräys on ollut tarjolla taloyhtiöille ja pientaloille jo pian kaksi vuotta. Muovipakkausten keräys on vapaaehtoista, mutta velvoittavuuttakin suunnitellaan.

Lue lisää

Kotkan muovinkeräyksestä erinomaiset tulokset

Kotkassa aloitettiin muovipakkausten keräyskokeilu kesällä 2017. Keräykseen on lähtenyt mukaan jo yli 300 kiinteistöä. Kesällä muovipakkausjätteen laatua tutkittiin käsin lajittelemalla ja todettiin, että se oli hyvää.

Lue lisää

Maatilamuovien lajittelu tarkentuu

Alkavan talven aikana maatilamuovien keräyspalvelun käyttäjät voivat varautua ensi kesän uudistuksiin pitämällä eri muovilaadut omissa kasoissaan. Samalla on hyvä huolehtia siitä, että muovien joukossa ei ole epäpuhtauksia.

Lue lisää