Mitäpäs jos korjauttaisit sen!

Monelle meistä tilanne on tuttu. Rakkaasta nojatuolista repeää kangas tai irtoaa käsinoja. Muuten hyväkuntoista huonekalua ei raaskisi heittää pois, mutta itse ei osaa tai ehdi sitä korjaamaan. Mitä tehdä?

Lue lisää

Näin mitoitat jätekatoksen

Hyötyjätteiden lajittelua asuinkiinteistöillä tehostetaan. 1.7.2020 muovipakkausjätteen lajitteluvelvollisuus tulee voimaan vähintään 10 asunnon taloyhtiöissä. 1.7.2021 lajitteluvelvollisuudet laajenevat 5-9 asunnon taloyhtiöihin.

Lue lisää

Kotkassa avattiin Jumalniemen jäteasema

Kotkalaisia ja pyhtääläisiä palvelee nyt uusi jäteasema. Jumalniemen jäteasemalle pääsee, kun ajaa E18-tien rampista n:o 75 ylös kohti Ahlströmin tehtaan puolella olevaa liikenneympyrää. Asema on heti liikenneympyrän takana.

Lue lisää

Nelihenkinen perhe punnitsi jätteensä vuoden ajan

Kymenlaakson Jätteen työntekijä – perheenisä perheineen – lajitteli ja punnitsi kaikki kodissa syntyneet jätteet vuoden ajan. Tulokset antavat rohkaisevan esimerkin siitä, miten huolellisella lajittelulla loppujätteeksi jäävä jätemäärä on mahdollista vähentää minimiin.

Lue lisää

Muovipakkausten keräys laajenee kiinteistöille

Kymenlaakson Jäte laajentaa vauhdilla muovipakkausten keräystään Kouvolan ja Iitin asuinkiinteistöille. Muutos tuli mahdolliseksi kuljetusurakan vaihtuessa. Kotkassa keräys on ollut tarjolla taloyhtiöille ja pientaloille jo pian kaksi vuotta. Muovipakkausten keräys on vapaaehtoista, mutta velvoittavuuttakin suunnitellaan.

Lue lisää