Poistotekstiilin keräys käynnistyi Ahlmanintien ja Jumalniemen jäteasemilla

Poistotekstiili on kulunutta tai rikkinäistä, mutta puhdasta tekstiiliä, joka voidaan kierrättää uusiokuiduiksi. Keräys voitiin aloittaa, koska vuosien kehitystyö huipentuu pian poistotekstiilin käsittelylaitoksen käynnistymiseen Paimiossa. Kymenlaakson Jäte alkoi toukokuun alussa ottaa asukkailta vastaan niin sanottua poistotekstiiliä. Nyt kymenlaaksolaisetkin voivat tuoda kodin poistotekstiiliä kahdelle jäteasemalle: Kouvolassa Ahlmanintien jäteasemalle (Ahlmanintie 32) ja Kotkassa Jumalniemen jäteasemalle (Uittoväylä 10). – …

Lue lisää

Heinäkuuhun asti aikaa

1.7. pakkausjätteiden keräysvelvollisuus laajenee koskemaan 5-9 asunnon taloyhtiöitä. Niiden tulee järjestää keräysastiat muovi- ja lasipakkauksille, metallille sekä kartongille. Muutos noudattelee tulossa olevaa jätelainsäädännön muutosta. Tavoitteena on tehostaa raaka-aineeksi kelpaavien materiaalien keräystä.

Lue lisää

Uusia keräysastioita pieniin taloyhtiöihin

1.7.2021 pakkausjätteiden keräysvelvollisuus laajenee koskemaan 5-9 asunnon taloyhtiöitä. Niiden tulee järjestää keräysastiat muovi- ja lasipakkauksille, metallille sekä kartongille. Muutoksella lisätään jätteiden kierrätystä ja huolehditaan ympäristöstä.

Lue lisää

Mitäpäs jos korjauttaisit sen!

Monelle meistä tilanne on tuttu. Rakkaasta nojatuolista repeää kangas tai irtoaa käsinoja. Muuten hyväkuntoista huonekalua ei raaskisi heittää pois, mutta itse ei osaa tai ehdi sitä korjaamaan. Mitä tehdä?

Lue lisää

Näin mitoitat jätekatoksen

Hyötyjätteiden lajittelua asuinkiinteistöillä tehostetaan. 1.7.2020 muovipakkausjätteen lajitteluvelvollisuus tulee voimaan vähintään 10 asunnon taloyhtiöissä. 1.7.2021 lajitteluvelvollisuudet laajenevat 5-9 asunnon taloyhtiöihin.

Lue lisää