Jumalniemen jäteasemalla on laajat aukioloajat ja helposti saavutettava sijainti.

Kotkan Jumalniemeen rakennetaan uutta jäteasemaa. Valmistuessaan jäteasema tulee palvelemaan Kotkan ja Pyhtään asukkaita. Jäteasemalle voi tuoda samoja jätteitä kuin Heinsuon jäteasemallekin: sähkölaitteita, vaarallisia jätteitä, metalliromua ja kaikkea sellaista, joka ei kokonsa tai materiaalinsa puolesta kuulu kodin jäteastiaan.

Muilta osin jäteasemasta on tarkoitus tehdä täysin uudenlainen.

– Jäteasemasta tehdään nykyaikainen ja siellä tullaan esimerkiksi hyödyntämään digitaalisuutta, kertoo kenttäpäällikkö Janne Karhu Kymenlaakson Jäte Oy:stä.

Digitaalisuus voi mahdollistaa vaikkapa sen, että jäteaseman palvelut olisivat käytettävissä myös aukioloaikojen ulkopuolella.

– Sitä mietitään parhaillaan. Joka tapauksessa aukioloaikoja laajennetaan nykyisistä Heinsuon jäteaseman aukioloista, lupaa Karhu.

Jumalniemi on keskeinen paikka

Jumalniemi valikoitui uuden jäteaseman paikaksi, koska alue on keskeinen. Se on hyvin saavutettavissa kaikille kotkalaisille.

– Jumalniemessä on palvelut lähellä ja haluamme olla siellä, missä ihmiset liikkuvat. Kun käydään ostoksilla, voidaan samalla reissulla tulla myös jäteasemalle, Janne Karhu toteaa.

Tulevaisuudessa ostoksia saatetaan tehdä myös jäteasemalla. Sen rakennusten yhteyteen nimittäin suunnitellaan tilaa kierrätysmyymälälle.

Avajaiset ensi talvena

Jumalniemen jäteasema sijoittuu Ahlstromin naapuriin. Kulku jäteasemalle tapahtuu Jumalniemen itäisestä liikenneympyrästä. Tontilla tehdään jo louhintatöitä ja jäteaseman rakennuksia suunnitellaan.

– Jos asiat menevät suunnitelmien mukaan, vietämme jäteaseman avajaisia ensi talven aikana.