Ekopisteen käyttäjät kiittelevät hyvää palvelua ja lajittelumahdollisuuksia. Ekopisteiden hoitaja toivoo pisteiden roskaantumisen vähenevän.

Ekopisteet on hoidettu Kymenlaakson Jätteen omana työnä vuoden 2019 alusta. Ekopisteiden hoitajana toimii Sami Vartiainen. Sami kiertää ekopiste-pakettiautolla viitenä päivänä viikossa toimialueemme ekopisteillä hoitamassa ja huoltamassa ja keräämässä ylimääräiset jätteet ja roskat pois.

Päivän työlistalla kohteita on pyöreästi noin 30. Isoilla keskustapisteillä käydään kaksi kertaa viikossa. Kiltatien Rinki-ekopiste Kuusaalla on yksi suurimmista ja eniten materiaaleja keräävistä ekopisteistä.

– Käyn täälläkin kaksi kertaa viikossa, ja joka kerralla täällä on jotain jäteasemalle kuuluvaa jätettä, kertoo Sami.

Kiltatiellä käy aurinkoisena torstaiaamuna reilussa puolessa tunnissa toistakymmentä autokuntaa tuomassa kartonkia, metallia ja muovipakkauksia. Kaikki kiittelevät palvelua ja kertovat pisteen olevan yleensä aika siisti. Ja niin se onkin tällä kertaa. Toki jäteastioiden välistä löytyy pari silityslaudan kantta ja maalipurkki. Muovikonttien välissä on lisäksi roskapussi, jossa olevat ruokajätteet ovat houkutelleet eläimet repimään pussin ja levittelemään roskat ympäriinsä.

– Asukkaat tulevat välillä moikkaamaankin ja kyselevät neuvoja lajitteluun. Neuvon mielelläni, eli saa tulla kysymään, hymyilee Sami.

Vuodessa ekopisteiden siivouksesta kertyy yli 100 kuutiometriä jätettä. Huolehtimalla siitä, että ekopisteelle viedään vain sinne kuuluvia pakkausjätteitä ja paperia, tehdään samalla Samin työstä mukavampaa.

Ekopisteiden hoitaja Sami Vartiainen käy kaksi kertaa viikossa tarkastamassa ja siivoamassa Kuusankosken Tokmannin pisteen Kiltatiellä.