Pyhtään omakoti- ja paritalojen sekä mökkien jäteastiat

Kymenlaakson Jäte aloittaa jätteenkuljetukset Pyhtään kaikilta asuinkiinteistöiltä heinäkuussa 2023.

Oheisella lomakkeella voit ilmoittaa kiinteistösi loppujäteastian tiedot, mikäli et pysty ilmoittamaan niitä oma-asiointipalvelussa (oma.kymenlaaksonjate.fi). Oma-asiointia käyttämällä tiedot siirtyvät nopeammin kuljetusrekisteriin. Oma-asioinnin kautta voi myöhemmin vuonna 2023 mm. tarkistaa oman jäteastian tyhjennysajankohdat. Lisätietoja oma-asioinnista löydät täältä.

Oheisella lomakkeella voi ilmoittaa myös jätekimpan eli yhteisessä käytössä olevan loppujäteastian tiedot. Ilmoituksen voi tehdä ainoastaan kimpan vetäjä, jonka tulee ilmoittaa kaikkien kimppaan kuuluvien kiinteistöjen yhteystiedot.

Huomaathan, että yli 2* viikon tyhjennysvälit edellyttävät biojätteen kompostointia ja kompostointi-ilmoitusta Kymen jätelautakunnalle. Jos pidennettyä (yli 2 viikon*) tyhjennysväliä haetaan jätekimpalle, jokaisen kimppaan kuuluvan kiinteistön tulee kompostoida biojätteensä ja tehdä siitä kompostointi-ilmoitus Kymen jätelautakunnalle. Jos kompostointi-ilmoitus on jo tehty 20.5.2022 jälkeen, niin uutta ilmoitusta ei nyt tarvitse tehdä.

*Päivitetty 1.2.2023: Mahdollinen muutos tulossa. Kymen jätelautakunta on uudistamassa jätehuoltomääräyksiä, jotka tulevat voimaan ennen heinäkuuta. Määräysluonnoksessa esitetään, että 4 viikon tyhjennysvälin voisi saada myös ilman biojätteen kompostointia. Mikäli haluatte 4 viikon tyhjennysvälin, voitte sen ilmoittaa, vaikkei teillä olisi kompostoria. Yli 4 viikon tyhjennysvälit edellyttävät edelleen kompostointia ja kompostointi-ilmoituksen tekemistä.

Huom! Ensimmäinen tyhjennysväli voi olla muutosvaiheessa toivottua pidempi tai lyhyempi. Toivottua tyhjennysrytmiä toteutetaan ensimmäisestä tyhjennyskerrasta alkaen.

Täytä kaikki tähdellä (*) merkityt kohdat järjestyksessä alusta alkaen, sillä täytettävät kentät muuttuvat valintojesi mukaan.