Asukkaat voivat tuoda syksyn haravointijätteet maksutta jäteasemalle

Kymenlaakson Jäte laajentaa Haminan jäteaseman aukioloaikoja lokakuun ajaksi. Jäteasema palvelee lokakuussa poikkeuksellisesti myös lauantaisin klo 9-15. Normaalisti jäteasema on avoinna maanantaista perjantaihin.

Lauantaiaukioloajoilla halutaan helpottaa erityisesti haravointijätteiden sekä oksien ja risujen tuomista jäteasemalle, sillä lokakuu on syksyn puutarhatöiden sesonkiaikaa.

Puutarhajätteiden vastaanotto Haminassa siirtyi kaupungin ylläpitämästä Meltin keräyspaikasta jäteasemalle elokuun puolivälissä. Jäteasemalle on rakennettu haravointijätteiden sekä haketuskelpoisten oksien vastaanottoa varten reilunkokoinen, asvaltoitu kenttäalue. Lue lisää laajennuksen valmistumisesta ja puutarhajätteiden vastaanoton alkamisesta 4.8.2023 julkaistusta tiedotteestamme.

Haravointijätteet otetaan asukkailta maksutta vastaan vuoden loppuun asti

Jotta uusi keräyspaikka tulisi tutuksi, haravointijätteet otetaan asukkailta maksutta vastaan Haminan jäteasemalla tämän vuoden loppuun saakka (31.12.2023). Ensi vuoden alusta lähtien haravointijätteen tuonti jäteasemalle on maksullista, kuten muillakin alueen jäteasemilla.

Haketuskelpoisten oksien ja risujen vastaanotto on maksutonta kaikilla Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla, myös Haminassa.

Jäteasemapalveluita käyttäviltä yrityksiltä peritään palvelumaksu 12 €/käyntikerta.

Puutarhajätteiden lisäksi Haminan jäteasemalla otetaan vastaan myös muita lajiteltuja jätteitä, joita ei voi laittaa kiinteistön jäteastioihin. Osa jätteistä otetaan maksutta vastaan ja osasta peritään maksu. Maksutta otetaan vastaan esimerkiksi kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromut.

Hinnaston ja tarkemmat lajitteluohjeet löydät täältä.

Haminan jäteaseman yhteystiedot ja aukioloajat

Suokalliontie 131, 49400 Hamina, p. 040 199 1193

Avoinna: ma 8–18, ti-to 10–17, pe 8–18

sekä lisäksi lokakuussa 2023 (7.10., 14.10., 21.10. ja 28.10.) myös la klo 9-15