Paikalla on myös neuvontapiste, josta saa tietoa lajittelusta ja jätehuollon palveluista

Kymenlaakson Jäte Oy tarjoaa asukkaille kesäkahvit Miehikkälän jäteasemalla perjantaina 2.6. Paikalla on myös neuvontapiste, jossa voi piipahtaa kysymässä ja keskustelemassa lajittelusta ja jätehuollon palveluista.

Aika: perjantai 2.6. klo 1015

Paikka: Muurikkalantie 12, 49700 Miehikkälä

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kahvia, mehua ja pullaa on varattu 50 ensimmäiselle.

Kesäkahvien tarkoituksena on tehdä tutuksi Kymenlaakson Jätettä ja sen tarjoamia palveluja. Miehikkälän jäteasema siirtyi tämän vuoden alussa Kymenlaakson Jätteen hoidettavaksi.

Lajitteluun kannustava hinnasto otettu hyvin vastaan

Miehikkälän jäteaseman hinnasto muuttui vuoden alussa enemmän lajitteluun kannustavaksi, kun käyttöön otettiin sama hinnasto kuin muillakin Kymenlaakson Jätteen jäteasemilla.

– Hinnoittelussa yleisperiaate on, että mitä paremmin jätteet lajittelee, sitä edullisemmin niistä pääsee eroon, luonnehtii Kymenlaakson Jäte Oy:n kenttäpäällikkö Janne Karhu.

– Asukkaat ovat ottaneet uuden hinnaston hyvin vastaan. Jäteasemalla on lajittelumahdollisuuksia nyt tuplasti enemmän kuin viime vuonna, toteaa Karhu.

Osa kotitalouksien jätteistä otetaan vastaan maksutta ja osasta peritään maksu. Maksutta vastaan otetaan esimerkiksi kodin sähkölaitteet, vaaralliset jätteet ja metalliromut. Hinnaston ja lajitteluohjeet saa suoraan jäteasemalta tai täältä. Maksuvälineinä käyvät pankkikortti ja MobilePay.

Miehikkälän jäteasema on avoinna lauantaisin klo 9–13 ja lisäksi huhti-lokakuussa perjantaisin klo 9–17.

Kymenlaakson Jäte hoitaa myös muut kunnan jätehuoltopalvelut

Miehikkälän jäteaseman lisäksi myös muut kunnan vastuulle kuuluvat jätehuoltopalvelut siirtyivät vuoden alussa Kymenlaakson Jätteen hoidettavaksi. Asiasta päätti Miehikkälän kunnanvaltuusto viime marraskuussa (14.11.2022). Kymenlaakson Jäte täydentää valtakunnallista RINKI-ekopisteverkostoa omilla ekopisteillä ja tarjoaa asukkaille maksutonta jäteneuvontaa. Heinäkuussa Miehikkälässä järjestetään ensimmäistä kertaa maksuton keräyskierros kodin vaarallisille jätteille, sähkölaitteille ja metalliromuille. Lisäksi Kymenlaakson Jäte alkaa järjestää lakisääteisiä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksia taloyhtiöistä ja kunnan kiinteistöiltä.

Miehikkälä on ollut Kymenlaakson Jäte Oy:n osakas vuodesta 1997 lähtien. Miehikkälä omistaa asukaslukuun perustuen 1,28 % yhtiön osakkeista.