Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee koskemaan 1-2 asunnon kiinteistöjä 1. toukokuuta alkaen Kouvolan, Kotkan ja Haminan suurimmissa taajamissa. Näillä alueilla pientaloasukkaiden tulee valita joko omatoiminen kompostointi tai Kymenlaakson Jätteen järjestämään biojätteen kuljetukseen liittyminen. Noin 60% talouksista on jo valintansa tehnyt, mutta osalta vielä valintaa ja ilmoituksia odotetaan.

Jos kotitalous valitsee omatoimisen kompostoinnin, se tulee aloittaa viimeistään 1.5. Kompostoinnista on myös ilmoitettava kirjallisesti joko Kymen jätelautakunnan lomakkeella tai Kymenlaakson Jätteen oma-asiointipalvelussa. Mikäli kotitalous jo kompostoi ja on tehnyt kompostointi-ilmoituksen ennen 20. toukokuuta 2022, on ilmoitus tehtävä uudelleen, koska nykyisin kompostoinnista kysytään aiempaa tarkemmat tiedot.

Jos kotitalous on valitsemassa biojätekuljetukseen liittymisen, on asiasta ilmoittamisella jo aika hoppu. Määräpäivät kuljetukseen ilmoittautumiselle on jo menneet. Kuljetukseen ilmoittautumisia otetaan kuitenkin jatkuvasti vastaan.

Ne asukkaat, jotka ovat päättäneet aloittaa kompostoinnin, mutta kaipaavat aiheesta lisää tietoa, voivat tulla kirjastolle kuulemaan vinkit ja neuvot Näin aloitan kompostoinnin -tilaisuuksiin. Kotkan tilaisuuteen järjestetään myös verkko-osallistumismahdollisuus, linkki tilaisuuteen julkaistaan biokeräyksemme verkkosivulla myöhemmin.

Näin aloitan kompostoinnin -yleisötilaisuudet:

ti 19.3. Kuusankosken kirjasto, Lindroos-Sali klo 17 – 18.30

ti 26.3. Kouvolan kirjasto, auditorio klo 17 – 18.30

ke 3.4. Kotkan kirjasto, Katariinan kammari klo 17 – 18.30

to 4.4. Haminan pääkirjasto, Kasper-Sali klo 17 – 18.30

Neuvonta on myös tavattavissa kuntien kirjastoissa vastaamassa biojätekeräykseen ja muihin jäteaiheisiin liittyviin kysymyksiin.

Biojäteneuvonta paikalla:

ma 15.4. Kuusankosken kirjastolla klo 15 – 18

to 18.4. Haminan pääkirjastolla klo 15 – 18

ti 23.4. Kotkan kirjastolla klo 15 – 18

to 2.5. Kouvolan kirjastolla klo 15 – 18

Lisää ajankohtaista tietoa pientalojen biokeräysvelvoitteesta, sähköisen kartan biokeräyksen velvoitealueesta sekä kaikki tarvittavat kuntakohtaiset ohjeet löydät täältä.