Pientalot ja taloyhtiöt voivat tilata maksullisen noutopalvelun puutarhajätteilleen. Kymenlaakson Jätteen järjestämä keräys toteutetaan Kouvolassa, Iitissä, Kotkassa, Pyhtäällä, Haminassa ja Virolahdella 20.9.-9.11.2023.

Tilauksia otetaan vastaan 4.11. asti.

Keräysauton kyytiin otetaan haketuskelpoisia oksia ja risuja sekä haravointijätettä. Myös jäteomenat kelpaavat noutopalveluun haravointijätteenä, jos ne on pakattu pieninä erinä säkkeihin tai astioihin. Haravointijätteet nostetaan keräysautoon käsin, joten omenasäkit eivät saa olla liian painavia.

Noudon hinta on 16 €/irto-m³ (sis. alv. 24 %). Maksutapoina käyvät pankki- ja luottokortit, MobilePay ja sähköpostilasku (sähköpostilaskusta peritään laskutuslisä 6,20 euroa).

Taloyhtiöille ja maatiloille on tarjolla myös laskutusvaihtoehto. Laskulla maksettaessa laskutuslisä on 6,20 €. Laskutusasiakkaan ei tarvitse olla paikalla jätteitä noudettaessa.

Tilaukset verkkolomakkeella

Noutopalvelun voi tilata 20.9. lähtien sähköisellä tilauslomakkeella. Vaihtoehtoisesti noudon voi tilata puhelimitse keräyksen hoitavalta Läänin Kuljetus Oy:ltä numerosta 05 230 7300, arkisin kello 8-15.

Läänin Kuljetus Oy ilmoittaa tilaajille keräyspäivän, kun tilauksia on kertynyt riittävästi. Kouvolassa ja Iitissä noutopäivät ovat keskiviikkoisin, Kotkassa, Pyhtäällä, Haminassa ja Virolahdella torstaisin.

Ohjeita keräykseen

  • Oksat ja haravointijätteet noudetaan eri kierroksilla, joten niitä ei pidä sekoittaa keskenään.
  • Jätteet tulee kerätä lähelle tietä, jotta ne saadaan kuormattua.
  • Haravointijätteet tulee kerätä pusseihin tai astioihin lastauksen helpottamiseksi.
  • Oksia ja risuja ei tarvitse katkoa. Ne poimitaan kyytiin nostokouralla tien vierestä.

Puutarhajätteet voi viedä myös jäteasemalle

Puutarhajätettä voi myös itse viedä jäteasemalle. Haketuskelpoiset risut ja oksat otetaan maksutta vastaan. Haravointijätteen hinta on 8 €/m³. Jäteasemille voi toimittaa puutarhajätteitä henkilöauton peräkärryyn mahtuvan määrän kerrallaan. Katso täältä jäteasemien yhteystiedot ja hinnasto.