Kymenlaakson Jäte käynnistää jätteenkuljetukset Pyhtään kaikilta asuinkiinteistöiltä heinäkuussa 2023. Kuljetuksiimme tulee yli 3000 kiinteistöä. Kuljetusten suunnittelua varten pyydämme omakoti- ja paritaloasukkaita sekä mökkiläisiä ilmoittamaan tiedot jäteastioistaan (koko, määrä, tyhjennysväli) 5.2.2023 mennessä.

Lukollisia yhteiskeräyspisteitämme käyttävien saariston asukkaiden ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Huom! Ensimmäinen tyhjennysväli voi olla muutosvaiheessa toivottua pidempi tai lyhyempi. Toivottua tyhjennysrytmiä toteutetaan ensimmäisestä tyhjennyskerrasta alkaen. Jäteastiat tyhjennetään ensimmäisen kerran viikkojen 27-29 aikana.

3 tapaa ilmoittaa jäteastian tiedot

1. Ilmoita tiedot oma-asiointipalvelussamme

Voit ilmoittaa oman kiinteistösi jäteastian tiedot oma-asiointipalvelussamme: oma.kymenlaaksonjate.fi. Oma-asioinnissa jäteastialle voi saada korkeintaan 4 viikon tyhjennysvälin, koska pidemmät tyhjennysvälit on anottava Kymen jätelautakunnalta. Jos haet yli 4 viikon tyhjennysväliä, ilmoita tiedot oma-asioinnin sijaan nettilomakkeella. Huomaathan, että yli 2* viikon tyhjennysvälit edellyttävät biojätteen kompostointia ja kompostointi-ilmoitusta, joka on tehty 20.5.2022 jälkeen. Kompostointi-ilmoituksen voi tehdä myös oma-asioinnissa.

*Päivitetty 1.2.2023: Mahdollinen muutos tulossa. Kymen jätelautakunta on uudistamassa jätehuoltomääräyksiä, jotka tulevat voimaan ennen heinäkuuta. Määräysluonnoksessa esitetään, että 4 viikon tyhjennysvälin voisi saada myös ilman biojätteen kompostointia. Jos haluat 4 viikon tyhjennysvälin, voit sen ilmoittaa, vaikkei sinulla olisi kompostoria.

Oma-asiointiin rekisteröitymistä varten tarvitset asiakasnumeron ja vuoden 2022 ekomaksulaskun numeron. Löydät ne joulukuussa meiltä saamastasi ekomaksulaskusta. Verkkolaskun tilanneet löytävät laskun liitteineen omasta verkkopankistaan.

Tiedot siirtyvät oma-asioinnista kuljetusrekisteriimme. Oma-asioinnin kautta voi myöhemmin tänä vuonna myös mm. tarkistaa oman jäteastian tyhjennysajankohdan.

2. Ilmoita tiedot nettilomakkeella

Jos et voi käyttää oma-asiointia tai haet jäteastiallesi yli 4 viikon tyhjennysväliä tai haluat ilmoittaa jätekimpasta, voit ilmoittaa tiedot nettilomakkeella.

Huomaathan, että yli 2* viikon tyhjennysvälit edellyttävät ruokajätteen kompostointia ja kompostointi-ilmoitusta, joka on tehty 20.5.2022 jälkeen. Jos pidempää tyhjennysväliä haetaan jätekimpalle, jokaisen kimppaan kuuluvan kiinteistön tulee tehdä kompostointi-ilmoitus erikseen.

*Päivitetty 1.2.2023: Mahdollinen muutos tulossa. Kymen jätelautakunta on uudistamassa jätehuoltomääräyksiä, jotka tulevat voimaan ennen heinäkuuta. Määräysluonnoksessa esitetään, että 4 viikon tyhjennysvälin voisi saada myös ilman biojätteen kompostointia. Jos haluat 4 viikon tyhjennysvälin, voit sen ilmoittaa, vaikkei sinulla olisi kompostoria. Yli 4 viikon tyhjennysvälit edellyttävät edelleen kompostointia ja kompostointi-ilmoituksen tekemistä.

3. Tilaa paperinen lomake puhelimitse

Jos et voi käyttää lainkaan sähköisiä kanavia, voit tilata meiltä paperisen lomakkeen jäteastiatietojen ilmoittamista varten. Saat lomakkeen ja palautuskuoren asiakaspalvelustamme, p. 05 744 3474 (arkisin 9-15).

Entä jos tietoja ei ilmoita?

Ilmoittamalla tiedot ajoissa huolehdit omalta osaltasi siitä, että jäteastiasi tyhjennykset hoituvat sujuvasti myös jatkossa.

Jos et ilmoita tietoja, tyhjennysväliksi tulee alussa automaattisesti 2 viikkoa. Ensimmäinen tyhjennys tehdään viikkojen 27-29 aikana.

Jätteenkuljetusten hinnastot

Jäteastioiden tyhjennysmaksut 1.7.2023 alkaen päättää Kymen jätelautakunta toukokuussa. Linkit tyhjennyshinnastoihin lisätään tälle sivulle, kun ne on julkaistu.