Kymenlaakson Jäte aloittaa uusia jätteenkuljetuksia heinäkuussa 2023 yhdeksässä toimialueensa kunnassa. Tältä sivulta löydät ajantasaista tietoa heinäkuussa alkavista jätteenkuljetuksista sekä toimintaohjeet jäteastioiden tyhjennyksiä koskeviin muutoksiin varautumista varten.

Heinäkuu tuo muutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin 9 kunnassa. Tyhjennyspäivä voi muuttua ja tyhjennysväli poiketa totutusta. Muutokset ovat erilaisia eri kunnissa. Klikkaamalla saat karttakuvan suuremmaksi.

Uusimmat tiedot kuljetuksista:

Päivitetty 25.8.2023 (klikkaa auki)

25.8.2023 Osalla kuljetusasiakkaista on vielä käytössään vanhoja, metallikauluksella varustettuja jäteastioita. Metallikauluksiset jäteastiat aiheuttavat työturvallisuusriskin jäteauton kuljettajille. Näistä astioista puuttuvat yleensä myös jätehuoltomääräysten mukaiset tartuntakahvat, jolloin ne tulee vaihtaa uusiin, määräysten mukaisiin jäteastioihin. Lue lisää tiedotteestamme (julkaistu 24.8.2023).

28.7.2023 Huomio taloyhtiöt ja isännöitsijät! Olethan ilmoittanut meille taloyhtiösi jäteastiatiedot? Olemme saaneet tietoja monista taloyhtiöistä, mutta niitä myös puuttuu yhä. Pyydämme ilmoittamaan puuttuvat jäteastiatiedot mahdollisimman pian. Kuntakohtaiset lomakkeet isännöitsijöille jäteastiatietojen ilmoittamiseen löytyvät täältä. Muistathan myös mainita lisätiedoissa tarvittavat ajo- tai toimintaohjeet kuljettajalle. Kerrotahan myös, mikäli jäteastiat on sijoitettu useampaan eri pisteeseen. Tämä helpottaa ja nopeuttaa astioiden tyhjentämistä.

Myös taloyhtiöiden lukittujen jätepisteiden avaimia puuttuu yhä. Tästä johtuen kaikkien kiinteistöjen jäteastioita ei ole päästy tyhjentämään sovitusti, vaikka jäteastiatiedot olisikin meille toimitettu. Varmistathan siis, että jäteastiatietojen lisäksi meille on toimitettu lukittujen jätepisteiden avaimet. Puuttuvien avaimien toimituksesta voi sopia ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Ennakkoon sopimalla avaimet voi toimittaa jäteasemalle tai Keltakankaan jätekeskukseen tai lähettää postissa. Suosittelemme lukollisten jätetilojen sarjoittamista jätehuollon yleisavaimelle, sillä se tuo ajan myötä merkittäviä säästöä jätekuluihin Jätehuollon yleisavaimen käytöstä ei peritä maksua. Sen sijaan oman avaimen käytöstä peritään jokaisella käyttökerralla erillinen taksan mukainen maksu.

10.7.2023 Olemme saaneet selville syyn, jonka vuoksi osa pyhtääläisille kotitalousasiakkaille 16.6. lähettämistämme kirjeistä ei ole saapunut perille. Kirjeistä 600 kappaletta oli jäänyt virhetilaan, jonka vuoksi ne eivät lähteneet eteenpäin tietojärjestelmätoimittajamme kautta. Lähtemättömistä kirjeistä ei tullut erillistä virheilmoitusta, jonka vuoksi tilanne selvisi meille vasta perjantaina (7.7.). Loput kirjeet on lähetetty tänään 10.7. Pahoittelemme kirjeiden viivästymistä.

7.7.2023: Asiakkailta saamiemme tietojen mukaan osa Kotkan ja Pyhtään kotitalousasiakkaille kesäkuussa lähettämistämme kirjeistä ei ole vieläkään mennyt perille. Kirjeissä on kerrottu mm. loppujäteastian tulevat tyhjennysajankohdat. Pyhtään kirjeet lähetettiin 16.6. yhteensä 2042 asiakkaalle ja Kotkan kirjeet 19.6. yhteensä 8647 asiakkaalle. Selvitämme kirjeiden kulkua parhaillaan ja tiedotamme heti, kun saamme lisätietoja asiasta.

7.7.2023: Huomio etenkin haminalaiset taloyhtiöt ja isännöitsijät! Emme ole saaneet avaimia kaikista kuljetuksiimme nyt heinäkuussa tulevista taloyhtiöistä, joiden jäteastiat sijaitsevat lukkojen takana. Isännöitsijöiden kannattaa varmistaa, onko omissa isännöintikohteissa lukittuja jätepisteitä ja onko niistä toimitettu meille avaimet. Puuttuvien avaimien toimituksesta voi sopia ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Ennakkoon sopimalla avaimet voi toimittaa jäteasemalle tai Keltakankaan jätekeskukseen tai lähettää postissa. Suosittelemme lukollisten jätetilojen sarjoittamista jätehuollon yleisavaimelle, sillä se tuo ajan myötä merkittäviä säästöä jätekuluihin Jätehuollon yleisavaimen käytöstä ei peritä maksua. Sen sijaan oman avaimen käytöstä peritään jokaisella käyttökerralla erillinen taksan mukainen maksu.

7.7.2023: Sivulle on lisätty toimintaohjeita Kotkan ja Pyhtään kotitalousasiakkaille sekä kaikkien kuntien taloyhtiöiden asukkaille ja isännöitsijöille. Tutustuthan toimintaohjeisiin huolellisesti.

30.6.2023: Kouvolan ja Iitin taloyhtiöiden isännöitsijöille on lähetetty sähköpostitse tiedotteet biojäteastioiden tyhjennyksiin heinäkuussa tulevista muutoksista. Tiedotteita lähti 217 kpl.

29.6.2023: Toimialueen kuntiin, joissa tapahtuu jätteenkuljetusmuutoksia heinäkuussa, on lähetetty tiedotteet kuntakohtaisista muutoksista.

28.6.2023: Toimialueen medioille on lähetetty tiedotteet (7 kpl) heinäkuussa käynnistyvistä kuljetuksista. Heinäkuun kaikki muutokset on koottu yhteen yleistiedotteeseen ja kuntakohtaisista muutoksista on tehty erilliset tiedotteet. Löydät kaikki 28.6. lähetetyt tiedotteet myös nettisivujemme ajankohtaista-osiosta yhdelle sivulle koottuna.

26.6.2023: Lapinjärven ja Pertunmaan taloyhtiöiden isännöitsijöille on lähetetty sähköpostitse tiedotteet heinäkuussa käynnistyvistä bio- ja pakkausjätteiden lakisääteisistä kuljetuksista. Tiedotteita lähti 15 kpl.

22.6.2023: Haminan, Miehikkälän ja Virolahden taloyhtiöiden isännöitsijöille on lähetetty sähköpostitse tiedotteet heinäkuussa käynnistyvistä bio- ja pakkausjätteiden lakisääteisistä kuljetuksista. Tiedotteita lähti 63 kpl.

21.6.2023: Kotkan ja Pyhtään taloyhtiöiden isännöitsijöille on lähetetty sähköpostitse tiedotteet jäteastioiden tyhjennyksiä koskevista muutoksista 1.7. alkaen. Tiedotteita lähti 205 kpl.

19.6.2023: Kotkan kotitalousasiakkaille on lähetetty asiakaskirjeet jäteastioiden tyhjennyksiin heinäkuussa tulevista muutoksista, jotka johtuvat urakkakauden vaihdoksesta. Kirjeessä kerrotaan loppujäteastian tyhjennysväli, tyhjennyksen viikonpäivä sekä viikko, jolla ensimmäinen tyhjennys tapahtuu. Kirjeitä lähti 8 647 kpl.

16.6.2023: Pyhtään kotitalousasiakkaille on lähetetty asiakaskirjeet heinäkuussa käynnistyvistä jätteenkuljetuksista. Kirjeessä kerrotaan loppujäteastian (sekajäte) tyhjennysväli, tyhjennyksen viikonpäivä sekä viikko, jolla ensimmäinen tyhjennys tapahtuu. Kirjeestä löytyvät myös tyhjennyshinnat ja asiointiohjeet. Kirjeitä lähti 2 042 kpl.

15.6.2023: Infosivut heinäkuussa käynnistyvistä jätteenkuljetuksista on nyt julkaistu. Päivitämme tähän osioon jatkossa uusimmat tiedot ja muutokset. Perustietoja kuljetuksista lisätään sivulle ennen heinäkuun alkua.

Toimintaohjeet:

Pyhtään ja Kotkan kotitalousasiakkaat
Koska kiinteistön loppujäteastia (=sekajäteastia) tyhjennetään?

Olemme lähettäneet kiinteistön haltijoille ja kimppojen vetäjille kirjeet tulevista tyhjennyksistä (tyhjennysväli, suunniteltu tyhjennyspäivä ja ensimmäisen tyhjennyksen ajankohta). Pyhtään kirjeet lähetettiin 16.6. kaikille jäteastiatietonsa siihen mennessä ilmoittaneille ja Kotkan kirjeet 19.6. kaikille kotitalousasiakkaillemme. Jos et ole saanut kirjettä, tarkistathan, että olet ilmoittanut meille jäteastiasi tiedot. Puuttuvat tiedot voit ilmoittaa täällä.

Huomaathan, että tyhjennyspäivä voi tavallisesti vaihdella +/- 1 arkipäivää, joten jäteastia on hyvä pitää aina näkyvillä.

Päivitys 7.7.2023: Saamamme palautteen mukaan osa asiakkaista ei ole vieläkään saanut kirjettä. Selvitämme asiaa ja tiedotamme siitä myöhemmin tämän sivun ”Uusimmat tiedot kuljetuksista” -osiossa.

Miten asioin Kymenlaakson Jätteen kanssa?

Asiakaspalveluumme on otettava yhteyttä esimerkiksi silloin, kun kiinteistö on myyty, laskutustiedot muuttuvat tai haluat muuttaa jäteastian tyhjennysväliä. Kätevimmin saat hoidettua nämä ja monet muut jätehuoltoasiasi verkkoasioinnissa: www.kymenlaaksonjate.fi/asiointi.

Kesän muutosten vuoksi asiakaspalvelussamme on ruuhkaa, joten suosittelemme käyttämään verkkoasiointia ja varautumaan tavallista pidempiin käsittely- ja vastausaikoihin.

Miten toimin, jos jäteastia on lukkojen (esim. lukitun puomin/portin) takana?

Jos jäteastia on lukkojen takana, tarvitsemme avaimet tyhjennystä varten. Otathan tässä tapauksessa asiakaspalveluun, josta saat tarkemmat toimintaohjeet.

Miten lajittelen jätteet?

Neuvonta-sivultamme voit ladata ja tulostaa kodin lajitteluohjeet A4-koossa.

Kokeile myös jätehakua, jolla voit hakea lajitteluohjetta jätteen nimellä.

Taloyhtiöiden asukkaat
Taloyhtiömme jätepisteelle on tullut uusia jäteastioita, miten niiden kanssa toimitaan?

Oma isännöitsijäsi kertoo, koska astiat saa ottaa käyttöön. Tarkistathan myös, että astiat on merkitty jätejakeen ilmoittavalla tekstitarralla ja jätepisteellä on lajitteluohjeet. Jos tarroituksessa ja/tai ohjeistuksessa on puutteita, ilmoitathan siitä isännöitsijällesi.

Neuvonta-sivultamme voit ladata ja tulostaa kodin lajitteluohjeet A4-koossa.

Kokeile myös jätehakua, jolla voit hakea lajitteluohjetta myös jätteen nimellä.

Jätteet kannattaa lajitella hyvin ja pakata tiiviisti. Muistathan myös litistää kartongit!

Taloyhtiöstämme puuttuu jäteastioita, mitä voin tehdä?

Jos taloyhtiössänne ei ole kaikkia jätehuoltomääräysten edellyttämiä jäteastioita, voit ilmoittaa puutteista omalle isännöitsijällesi ja/tai taloyhtiön hallitukselle.

Taloyhtiön jäteastioihin ja niiden tyhjennyksiin liittyvissä asioissa kanssamme voivat asioida vain isännöitsijät ja/tai taloyhtiön hallituksen valtuuttamat henkilöt.

Taloyhtiömme jäteastia/jäteastiat ovat täynnä, mitä teen?

Jos jäteastiat ovat täynnä, jätteitä kannattaa säilyttää mahdollisuuksien mukaan kotona, kunnes astioissa on jälleen tilaa. Esimerkiksi pakkausjätteitä voi säilyttää pidempiäkin aikoja sisätiloissa ilman hygieniahaittoja.

Huom! Jos taloyhtiön jäteastiat sijaitsevat lukkojen takana, tarvitsemme avaimet tyhjennystä varten. Jos astiat ovat lukkojen takana, eivätkä tyhjene, emme todennäköisesti ole saaneet avaimia. Ilmoitathan asiasta isännöitsijällesi!

Taloyhtiön hallituksen jäsenten on hyvä tietää, että mikäli jätepiste on lukittu, lukon sarjoittaminen jätehuollon yleisavaimelle tuo ajan myötä merkittäviä säästöjä jätekuluihin. Jätehuollon yleisavaimen käytöstä ei peritä maksua. Sen sijaan oman avaimen käytöstä peritään jokaisella käyttökerralla erillinen taksan mukainen maksu.

Siirtymävaiheessa tyhjennysvälit voivat olla tilapäisesti totuttua lyhyempiä tai pidempiä. Jos jäteastiat kuitenkin pursuilevat jatkossakin ennen seuraavaa tyhjennystä, tyhjennysvälejä voi olla tarpeen muuttaa. Ilmoitathan asiasta isännöitsijällesi.

Miten lajittelen jätteet?

Neuvonta-sivultamme voit ladata ja tulostaa kodin lajitteluohjeet A4-koossa.

Kokeile myös jätehakua, jolla voit hakea lajitteluohjetta myös jätteen nimellä.

Taloyhtiönne jäteastioissa pitäisi olla tekstitarrat, jotka ilmoittavat kerättävän jätejakeen. Jätepisteellä olisi hyvä olla myös lajitteluohjeet asukkaille. Jos jäteastioiden tarroituksessa ja/tai ohjeistuksessa on puutteita, ilmoitathan siitä isännöitsijällesi.

Isännöitsijät
Taloyhtiöstä puuttuu bio- ja/tai pakkausjäteastioita, mitä teen?
  1. Huolehdi kiinteistölle jätehuoltomääräysten mukaiset keräysastiat ja ilmoita tiedot astioista asiakaspalveluumme. Ilmoitathan samalla myös, jos jäteastiat sijaisevat lukkojen takana.
  2. Tarkista, että kaikki jäteastiat merkitty jätelajin ilmoittavalla tarralla. Tarvittaessa tilaa astiatarroja.
  3. Varmista, että taloyhtiön jätepisteellä on asianmukaiset lajitteluohjeet asukkaille. Lataa ja tulosta kodin lajitteluohjeita (A4) jätepisteelle ja/tai jaettavaksi asukkaille.
Asukas ilmoittaa, että jäteastioita ei ole tyhjennetty, miten toimin?

Ensin kannattaa tarkistaa, oletko ilmoittanut tiedot kaikista Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin siirtyvistä jäteastioista. Voit ilmoittaa puuttuvat tiedot täällä.

Tarkistathan myös, onko isännöintikohteissasi lukittuja jätepisteitä ja oletko toimittanut meille niiden avaimet. Voit sopia puuttuvien avaimien toimituksesta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Ennakkoon sopimalla avaimet voi toimittaa jäteasemalle tai Keltakankaan jätekeskukseen tai lähettää postissa. Suosittelemme jätetilojen lukkojen sarjoittamista jätehuollon yleisavaimelle, sillä se tuo ajan myötä merkittäviä säästöjä jätekuluihin. Jätehuollon yleisavaimen käytöstä ei peritä maksua. Sen sijaan oman avaimen käytöstä peritään jokaisella käyttökerralla erillinen taksan mukainen maksu.

Miten asioin Kymenlaakson Jätteen kanssa?

Kesän kuljetusmuutosten vuoksi asiakaspalvelussamme on ruuhkaa, joten suosittelemme käyttämään verkkoasiointia ja varautumaan tavallista pidempiin käsittely- ja vastausaikoihin.

Tietoa kuljetusmuutoksista kunnittain:

Pyhtää

Pyhtään asuinkiinteistöjen jätteenkuljetukset siirtyvät Kymen jätelautakunnan päätöksen mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämään kuljetukseen 1.7.2023 alkaen. Siirtymän vuoksi jäteastian tyhjennyspäivä voi muuttua ja tyhjennysväli voi poiketa tilapäisesti totutusta. Osaan taloyhtiöistä tulee uusia jäteastioita.

Tulevista tyhjennyksistä lähetetty kirjeet kotitalousasiakkaille 16.6. ja tiedotteet isännöitsijöille 21.6.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten keräysvelvoite
Loppujäte = sekajäte Loppujätteet (=sekajätteet) siirtyvät 1.7. alkaen Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin. Kaikki asuinkiinteistöt: noin 3.800 kpl Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Loppujäte kerättävä kaikilla asuinkiinteistöillä.
Biojäte Biojätteet siirtyvät 1.7. alkaen Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin. Taajamien taloyhtiöt: 77 kpl Biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisen kerran viikkojen 27–29 aikana. Kirkonkylän ja Siltakylän taajamien asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän. Katso taajamien rajat kartalta.
Pakkausjätteet: kartonki, metalli, muovipakkaukset, lasipakkaukset Pakkausjätteet siirtyvät 1.7. alkaen Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin. Taajamien taloyhtiöt: 45 kpl Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Kirkonkylän ja Siltakylän taajamien asuinkiinteistöt, joissa 5 asuntoa tai enemmän. Katso taajamien rajat kartalta.

Jokaisen asuinkiinteistön on liityttävä jätteenkuljetukseen

Jätelaki on vuodesta 1994 asti velvoittanut kaikkia asuinkiinteistöjä liittymään alueella järjestettyyn loppujätteenkuljetukseen. Taajamien taloyhtiöitä koskevat lisäksi Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräysten erilliskeräysvelvoitteet. Jätehuoltomääräysten mukaan biojätteet on vuodesta 2005 lähtien pitänyt kerätä erikseen taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 3 asuntoa tai enemmän. Lisäksi pakkausjätteille eli muovipakkauksille, kartongille, lasipakkauksille ja metallille on tullut järjestää keräysastiat 1.7.2021 lähtien taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 5 asuntoa tai enemmän. Jätehuoltomääräykset ovat lainsäädäntöä täydentäviä paikallisia määräyksiä, joita on noudatettava. Tutustu jätehuoltomääräyksiin.

Kymenlaakson Jätteen järjestämä kuljetus käytännössä

Kymenlaakson Jäte huolehtii jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana L&T Ympäristöpalvelut. Lisäksi pienessä osassa taloyhtiöitä käytettävien jätekonttien, syväkeräyssäiliöiden ja puristimien tyhjennykset hoitaa Jätehuolto E. Parkkinen.

Jäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Katso asiointiohjeet: Näin käytät jätteenkuljetuspalvelua

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa 2023 käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Pyhtään jätteenkuljetuksia koskevat infosivut: www.kymenlaaksonjate.fi/pyhtaa

Kotka

Kotkan asuinkiinteistöjen loppu-, bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksissa alkaa uusi urakkakausi 1.7.2023. Urakkakauden vaihdoksen vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat muuttua ja tyhjennysvälit voivat poiketa tilapäisesti totutusta.

Urakkakauden vaihdoksen lisäksi osalle kiinteistöistä (pääasiassa taloyhtiöihin) tulee muutoksia sen vuoksi, että Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin siirtyvät uuden jätelain mukaisesti 1.7. alkaen kaikki taajamien asuinkiinteistöjen pakkausjäteastiat. Tällä hetkellä Kymenlaakson Jäte järjestää Kotkassa kuljetukset loppujätteille, biojätteille ja muovipakkauksille. Kartongin, lasin ja metallin kuljetuksia asuinkiinteistöt ovat voineet tilata tähän asti joko Kymenlaakson Jätteeltä tai yksityisiltä kuljetusyrityksiltä. Tyhjennyksiä ei voi tilata yksityisiltä yrityksiltä 30.6. jälkeen. Osaan taloyhtiöistä tulee uusia jäteastioita pakkausjätteille.

Tulevista tyhjennyksistä lähetetty kirjeet kotitalousasiakkaille 19.6. ja tiedotteet isännöitsijöille 21.6.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten keräysvelvoite
Loppujäte Jätteenkuljetuksissa alkaa uusi urakkakausi 1.7. Kaikki asuinkiinteistöt: yli 10.000 kpl Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Loppujäte kerättävä kaikilla asuinkiinteistöillä.
Biojäte Jätteenkuljetuksissa alkaa uusi urakkakausi 1.7. Taajamien asuinkiinteistöt, joissa kerätään erikseen biojätettä: noin 880 kpl Biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisen kerran viikkojen 27–29 aikana. Kotkan keskustaajamassa ja Halla-Tiutisessa sijaitsevat asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän. Katso taajamien rajat kartalta.
Pakkausjätteet: kartonki, metalli, muovipakkaukset, lasipakkaukset Jätteenkuljetuksissa alkaa uusi urakkakausi 1.7. ja Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin siirtyvät kaikki pakkausjäteastiat 1.7. alkaen. Taajamien asuinkiinteistöt, joissa kerätään erikseen pakkausjätteitä: noin 770 kpl Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Kotkan keskustaajamassa ja Halla-Tiutisessa sijaitsevat asuinkiinteistöt, joissa 5 asuntoa tai enemmän. Katso taajamien rajat kartalta.

Kymenlaakson Jäte huolehtii jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta, kuten tähänkin asti.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana L&T Ympäristöpalvelut. Lisäksi pienessä osassa taloyhtiöitä käytettävien jätekonttien, syväkeräyssäiliöiden ja puristimien tyhjennykset hoitaa Jätehuolto E. Parkkinen.

Jäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa 2023 käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Infosivut taloyhtiöiden kuljetusmuutoksista: www.kymenlaaksonjate.fi/taloyhtiot2023

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

Haminan, Miehikkälän ja Virolahden taajamien taloyhtiöiden pakkausjätteet ja biojätteet siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin heinäkuussa 2023. Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät 1.7.2023 alkaen ja biojätteiden kuljetukset siirtyvät 19.7.2023 alkaen. Siirtymän vuoksi bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyspäivät voivat muuttua ja tyhjennysvälit voivat poiketa tilapäisesti totutusta. Osaan taloyhtiöistä tulee uusia jäteastioita.

Kuljetusjärjestelmän muutos ei koske loppujätteitä (=sekajäte) eikä keräyspaperia, vaan niiden kuljetukset kiinteistön haltijat tilaavat yksityisiltä jätteenkuljetusyrityksiltä, kuten tähänkin asti.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten keräysvelvoite
Pakkausjätteet: kartonki, metalli, muovipakkaukset, lasipakkaukset Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 1.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt: 411 kpl (Hamina 345, Miehikkälä 21, Virolahti 45) Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Taajamien asuinkiinteistöt, joissa 5 asuntoa tai enemmän. Keräysalueeseen kuuluvat taajamat: Haminan keskustaajama, Klamila, Miehikkälän kirkonkylä, Neuvoton, Vilniemi ja Virojoki.
Biojäte Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 19.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt: 657 kpl (Hamina 566, Miehikkälä 26, Virolahti 65) 19.7. alkaen. Kaikki biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisten kahden viikon aikana. Taajamien asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän. Keräysalueeseen kuuluvat taajamat: Haminan keskustaajama, Klamila, Miehikkälän kirkonkylä, Neuvoton, Vilniemi ja Virojoki.

Taloyhtiöissä oltava jätehuoltomääräysten mukaiset keräysastiat bio- ja pakkausjätteille

Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräysten mukaan biojätteet on vuodesta 2005 lähtien pitänyt kerätä erikseen taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 3 asuntoa tai enemmän. Lisäksi pakkausjätteille eli muovipakkauksille, kartongille, lasipakkauksille ja metallille on tullut järjestää omat keräysastiat 1.7.2021 lähtien taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 5 asuntoa tai enemmän. Taloyhtiöissä olisi siis jo tähän asti pitänyt olla jätehuoltomääräysten mukaiset jäteastiat. Jätehuoltomääräykset ovat lainsäädäntöä täydentäviä paikallisia määräyksiä, joita on noudatettava.

Kymenlaakson Jätteen järjestämä kuljetus käytännössä

Kymenlaakson Jäte huolehtii bio- ja pakkausjätteiden osalta jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana L&T Ympäristöpalvelut. Lisäksi pienessä osassa taloyhtiöitä käytettävien jätekonttien, syväkeräyssäiliöiden ja puristimien tyhjennykset hoitaa Jätehuolto E. Parkkinen.

Jäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa 2023 käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Infosivut taloyhtiöistä käynnistyvistä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksista: www.kymenlaaksonjate.fi/taloyhtiot2023.

Lapinjärvi

Lapinjärven kirkonkylässä sijaitsevien taloyhtiöiden pakkausjätteet ja biojätteet siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin heinäkuussa 2023. Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät 1.7.2023 alkaen ja biojätteiden kuljetukset siirtyvät 19.7.2023 alkaen. Siirtymän vuoksi bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyspäivät voivat muuttua ja tyhjennysvälit voivat poiketa tilapäisesti totutusta. Osaan taloyhtiöistä tulee uusia jäteastioita.

Kuljetusjärjestelmän muutos ei koske loppujätteitä (=sekajäte) eikä keräyspaperia, vaan niiden kuljetukset kiinteistön haltijat tilaavat yksityisiltä jätteenkuljetusyrityksiltä, kuten tähänkin asti.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten  keräysvelvoite
Pakkausjätteet: kartonki, metalli, muovipakkaukset, lasipakkaukset Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 1.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt, 11 kpl

Kunnan kiinteistöt (hallinto ja palvelut)

Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Lapinjärven kirkonkylässä sijaitsevat asuinkiinteistöt, joissa 5 asuntoa tai enemmän. Katso keräysalueen rajat kartalta.
Biojäte Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 19.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt: 39 kpl

Kunnan kiinteistöt (hallinto ja palvelut)

19.7. alkaen. Kaikki biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisten kahden viikon aikana. Lapinjärven kirkonkylässä sijaitsevat asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän. Katso keräysalueen rajat kartalta.

 

Taloyhtiöissä oltava jätehuoltomääräysten mukaiset keräysastiat bio- ja pakkausjätteille

Lapinjärven taloyhtiöillä on ollut Kymen jätelautakunnan myöntämä lupa poiketa pakkausjätteiden keräyksestä 30.6.2023 asti, koska alueella ei ole toiminut pakkausjätteiden kuljetuspalvelua tarjoavia yrityksiä. 1.7.2023 alkaen kirkonkylän kaikilla vähintään 5 asunnon kiinteistöillä on oltava jäteastiat kartongille, metallille, lasipakkauksille ja muovipakkauksille. Lisäksi biojätteet pitää lajitella erikseen kaikilla kirkonkylän asuinkiinteistöillä, joissa on 3 asuntoa tai enemmän. Biojätteiden keräysvelvoite taajamissa sijaitseville, vähintään 3 asunnon kiinteistöille on ollut jätehuoltomääräyksissä jo vuodesta 2005 lähtien. Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräykset kokonaisuudessaan löytyvät täältä.

Kunnan hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöjä koskevat bio- ja pakkausjätteiden erilliskeräysvelvoitteet löytyvät valtioneuvoston asetuksessa jätteistä (978/2021, 21 §).

Kymenlaakson Jätteen järjestämä kuljetus käytännössä

Kymenlaakson Jäte huolehtii jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana Jätehuolto E. Parkkinen.

Bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa 2023 käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Infosivut taloyhtiöistä käynnistyvistä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksista: www.kymenlaaksonjate.fi/taloyhtiot2023.

Pertunmaa

Pertunmaan kirkonkylän ja Kuortin taajamissa sijaitsevien taloyhtiöiden pakkausjätteet ja biojätteet siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen kuljetuksiin heinäkuussa 2023. Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät 1.7.2023 alkaen ja biojätteiden kuljetukset siirtyvät 19.7.2023 alkaen. Siirtymän vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat muuttua ja tyhjennysvälit voivat poiketa tilapäisesti totutusta. Osaan taloyhtiöistä tulee uusia jäteastioita.

Kuljetusjärjestelmän muutos ei koske loppujätteitä (=sekajäte) eikä keräyspaperia, vaan niiden kuljetukset kiinteistön haltijat tilaavat yksityisiltä jätteenkuljetusyrityksiltä, kuten tähänkin asti.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten keräysvelvoite
Pakkausjätteet: kartonki, metalli, muovipakkaukset, lasipakkaukset Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 1.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt: 34 kpl

Kunnan kiinteistöt (hallinto ja palvelut)

Viikolla 27, tyhjennysten alkaminen riippuu tyhjennysvälistä ja kiinteistön sijainnista. Pertunmaan kirkonkylän ja Kuortin taajamien asuinkiinteistöt, joissa 5 asuntoa tai enemmän.
Biojäte Kuljetukset siirtyvät jätelain mukaisesti Kymenlaakson Jätteen järjestämäksi 19.7. alkaen Taajamien taloyhtiöt: 38 kpl

Kunnan kiinteistöt (hallinto ja palvelut)

19.7. alkaen. Kaikki biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisten kahden viikon aikana. Pertunmaan kirkonkylän ja Kuortin taajamien asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän.

Taloyhtiöissä oltava jätehuoltomääräysten mukaiset keräysastiat bio- ja pakkausjätteille

Pertunmaan kunnan jätehuoltoviranomaisen tehtävät siirtyivät vuoden 2023 alussa Kymen jätelautakunnalle ja samalla kunnassa astuivat voimaan Kymen jätelautakunnan jätehuoltomääräykset. Jätehuoltomääräysten mukaan biojätteet tulee lajitella erikseen taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 3 asuntoa tai enemmän. Pakkausjätteille eli muovipakkauksille, kartongille, lasipakkauksille ja metallille tulee olla omat keräysastiat taajamien asuinkiinteistöillä, joissa on 5 asuntoa tai enemmän. Jätehuoltomääräykset ovat jätelainsäädäntöä täydentäviä paikallisia määräyksiä, joita on noudatettava.

Kunnan hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöjä koskevat bio- ja pakkausjätteiden keräysvelvoitteet löytyvät valtioneuvoston asetuksessa jätteistä (978/2021, 21 §).

Kymenlaakson Jätteen järjestämä kuljetus käytännössä

Kymenlaakson Jäte huolehtii jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana RL-Palvelut.

Bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Infosivut kesällä 2023 käynnistyvistä bio- ja pakkausjätteiden kuljetuksista: www.kymenlaaksonjate.fi/taloyhtiot2023.

Kouvola ja Iitti

Kouvolan ja Iitin biojätteiden kuljetuksissa alkaa uusi urakkakausi 1.7.2023. Urakkakauden vaihdoksen vuoksi biojäteastioiden tyhjennyspäivät voivat muuttua ja tyhjennysvälit voivat poiketa tilapäisesti totutusta. Urakkakauden vaihdos ei vaikuta muiden jätejakeiden jäteastioiden tyhjennyksiin.

Jätelaji Mitä muutoksia tapahtuu? Kiinteistöt, joita muutokset koskevat Kuljetusten käynnistyminen Jätehuoltomääräysten keräysvelvoite
Biojäte Jätteenkuljetusten urakkakausi vaihtuu 1.7. Taajamien asuinkiinteistöt sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöt, joissa kerätään erikseen biojätettä: noin 1100 kpl. Biojäteastiat tyhjennetään ensimmäisen kerran viikkojen 27–28 aikana. Taajamien asuinkiinteistöt, joissa 3 asuntoa tai enemmän.

Kymenlaakson Jäte huolehtii jätteenkuljetusten asiakaspalvelusta ja laskutuksesta, kuten tähänkin asti.

Jäteastiat tyhjentää Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana L&T Ympäristöpalvelut.

Jäteastioiden tyhjennyshinnat 1.7. alkaen on vahvistettu Kymen jätelautakunnan kokouksessa 25.5. ja ne löytyvät myös hinnastostamme.

Lisätietoja:

Tiedote heinäkuussa käynnistyvistä jätteenkuljetuksista (julkaistu 28.6.2023).

Asiakaspalvelussamme on kiireinen kesä – suosithan verkkoasiointia

Kesän kuljetusmuutosten vuoksi jätteenkuljetusten asiakaspalvelussamme voi olla ruuhkaa. Jos jätehuoltoasiasi edellyttävät yhteydenottoa kesäaikana, käytäthän mahdollisuuksien mukaan verkkoasiointiamme sekä varauduthan tavallista pidempiin vastaus- ja käsittelyaikoihin.

Verkkoasioinnin lomakkeet: www.kymenlaaksonjate.fi/asioi-verkossa 

Lomakkeet uusien kuljetusalueiden isännöitsijöille taloyhtiöiden jäteastiatietojen ilmoittamiseen: www.kymenlaaksonjate.fi/taloyhtiot2023

Pahoittelemme muutoksista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!