Hoidamme taloyhtiöiden loppu- bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennykset Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Mäntyharjulla ja Pyhtäällä.

Lisäksi huolehdimme taloyhtiöiden bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennyksistä Haminassa, Virolahdella, Miehikkälässä, Lapinjärvellä ja Pertunmaalla. Loppujätteiden (=sekajäte) osalta Haminan, Virolahden, Miehikkälän, Lapinjärven ja Pertunmaan taloyhtiöt kilpailuttavat itse jätteenkuljetusyritykset ja tekevät sopimukset tyhjennyksistä.

Jäteastioiden tyhjennykset

Jokaisessa taloyhtiössä tulee kerätä loppujätettä. Loppujäteastian tyhjennykset tilataan Kymenlaakson Jätteeltä Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Mäntyharjulla.

Loppujäteastian sopiva tyhjennysväli riippuu kertyvästä jätemäärästä ja sen lajittelusta. Lisäksi tyhjennysvälin on oltava jätehuoltomääräysten mukainen ja kuljetusteknisesti toteutettavissa.

Jätehuoltomääräysten mukaan yli 4 viikon tyhjennysvälit edellyttävät ruokajätteen kompostointia tai biojätteen erilliskeräystä. Jos ruokajätteet kompostoidaan tai biojäte kerätään erikseen, tyhjennysväli voi olla korkeintaan 12 viikkoa.

Kuljetusteknisesti mahdollisia loppujäteastian tyhjennysvälejä ovat 2, 4, 6, 8 ja 12 viikkoa. Isoimmissa taajamissa loppujäteastialle voi saada tarvittaessa myös 1 viikon tyhjennysvälin.

Autamme taloyhtiötänne löytämään sopivat tyhjennysrytmit.
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Biojätettä tulee kerätä erikseen taajamissa sijaitsevissa taloyhtiöissä, joissa on vähintään 3 asuntoa.

Biojäteastian tyhjennykset tilataan Kymenlaakson Jätteeltä.

Biojäteastian tyhjennysväli voi olla kesäkaudella (viikot 18-40) enintään 2 viikkoa ja talvikaudella (viikot 41-17 ) enintään 4 viikkoa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kartonki, muovipakkaukset, metalli ja lasipakkaukset tulee kerätä erikseen taajamissa sijaitsevissa taloyhtiöissä, joissa on vähintään 5 asuntoa.

Pakkausjäteastioiden tyhjennykset tilataan Kymenlaakson Jätteeltä.

Pakkausjäteastiat on tyhjennettävä vähintään neljä kertaa vuodessa. Astiat eivät saa päästä niin täysiksi, että asukkaat joutuisivat lajittelemaan hyötyjätteet muihin astioihin.

Liity keräykseen

Paperia tulee kerätä erikseen kaikissa taloyhtiöissä, jotka eivät sijaitse haja-asutusalueella.

Paperinkeräysastian tyhjentäminen on maksutonta.

Paperinkeräysastian tyhjennykset voi tilata Kymenlaakson Jätteeltä Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Haminassa, Pyhtäällä, Miehikkälässä ja Virolahdella.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Palvelun käyttöohje

Tutustuthan jätteenkuljetuspalveluidemme käyttöä koskeviin ohjeisiin.

Lue lisää

Jäteastioiden pesut

Astiapesuja tehdään keväisin ja syksyisin kaikissa kunnissamme kuljetuspalvelujemme mukaisesti.

Lue lisää

Jätehuoltomääräykset

Määräykset kertovat mm., mitä jätteitä taloyhtiöissä tulee kerätä erikseen ja mitä jätekatokselta edellytetään.

Lue lisää

Asiakasraportointi

Käyttäjätunnuksen saaneet isännöitsijät voivat tarkistaa taloyhtiöidensä jätteenkuljetusten tiedot verkossa.

Siirry asiakasraportointiin