Muovipakkausten keräys kotipihassa

Kotkassa sekä Kouvolan, Iitin ja Mäntyharjun suuremmissa taajamissa muovipakkausten keräysastian voi saada omaan kotipihaan. Keräykseen pääsevät mukaan taloyhtiöt sekä ne omakoti- ja paritalot, jotka sijaitsevat keräysreitillä.

Jätehuoltomääräysten mukaan vähintään 5 asunnon taloyhtiöiden tulee kerätä muovipakkaukset erilleen.

Miten mukaan?

Ilmoittaudu mukaan keräykseen sähköisessä asioinnissa.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse asiakaspalvelu(a)kymenlaaksonjate.fi tai puhelimitse 05 744 3474 (ma-pe 9-15).

Huomio isännöitsijät! Jos haluat ilmoittaa keräykseen mukaan useamman kohteen kerrallaan, on helpointa ilmoittaa kohteet sähköpostilla: asiakaspalvelu(at)kymenlaaksonjate.fi.

Keräysastian hankkiminen

Muovipakkauksille tulee hankkia erillinen jäteastia. Taloyhtiöt voivat myös vaihtaa yhden loppujäteastioistaan muovipakkauksille.

Astian on oltava ehjä ja jätehuoltomääräysten mukainen. Astia tulee merkitä tekstitarralla, joka ilmoittaa kerättävän jätelajin. Tarran saa pyydettäessä meiltä keräykseen liittymisen yhteydessä.

Tarvittaessa keräysastian voi tilata Kymenlaakson Jätteeltä. Pientaloasukkaille myymme keräysastioita. Taloyhtiöille myymme ja vuokraamme astioita (minimivuokra-aika 24 kk).

Jäteastioiden hinnat Kotkassa, Kouvolassa, Iitissä ja Mäntyharjulla

Tyhjennysvälit ja tyhjennyshinnat

Kotkassa, Kouvolassa ja Iitissä tihein mahdollinen tyhjennysväli on 1 viikko ja Mäntyharjulla 2 viikkoa. Enimmillään tyhjennysväli voi olla 12 viikkoa. Muuten tyhjennysvälin voi jätteenkuljetusten reittiaikataulun puitteissa valita kullekin kiinteistölle sopivaksi.

Tyhjennyshinnat Kotkassa

Tyhjennyshinnat Kouvolassa ja Iitissä

Tyhjennyshinnat Mäntyharjulla

Muovipakkausten keräykseen liittyminen ei vaikuta loppujäteastian tyhjennysväliin. Loppujäteastian tyhjennysvälin pidentäminen edellyttää, että ruokajätteet kompostoidaan tai biojäte kerätään erikseen.

Lajitteluohjeet osallistujille

Olemme laatineet lajitteluohjeen keräykseen osallistuville kotitalouksille. Voit ladata ja tulostaa ohjeen oheisesta linkistä.

Lataa muovipakkausten lajitteluohje

Painettuja versioita voi tarvittaessa tilata sähköpostitse: neuvonta(at)kymenlaaksonjate.fi.

Palveluneuvoja auttaa taloyhtiöitä

Palveluneuvojaamme voi pyytää avuksi taloyhtiön jätehuollon suunnitteluun. Hän voi esimerkiksi tulla katsomaan, miten muovipakkausten keräys saadaan mahtumaan jätepisteelle. Käynti on taloyhtiölle maksuton. Kysy lisää: palveluneuvoja Taina Gadding, taina.gadding(a)kymenlaaksonjate.fi

Huom! Kesän lomakausi vaikuttaa palveluneuvonnan saatavuuteen (heinä-elokuu). Lomakauden jälkeen palvelu jatkuu täydellä kapasiteetilla.