Muovipakkausten keräys kotipihassa

Kotkassa sekä Kouvolan ja Iitin suuremmissa taajamissa muovipakkausten keräysastian voi saada omaan kotipihaan. Keräykseen pääsevät mukaan taloyhtiöt sekä ne omakoti- ja paritalot, jotka sijaitsevat keräysreitillä.

Miten mukaan?

Muovipakkauksille tulee hankkia erillinen jäteastia. Astioita myyvät monet rautakaupat ja tavaratalot. Astian voi ostaa tai vuokrata myös Kymenlaakson Jätteeltä.

Taloyhtiöt voivat myös vaihtaa yhden loppujäteastioistaan muovipakkausten keräysastiaksi. Astian on oltava ehjä ja se pitää merkitä tekstitarralla, joka ilmoittaa kerättävän jätelajin. Tarran saa meiltä keräykseen liittymisen yhteydessä.

Muovipakkausten keräykseen liittyminen ei vaikuta loppujäteastian tyhjennysväliin. Loppujäteastian tyhjennysvälin pidentäminen edellyttää, että ruokajätteet kompostoidaan tai biojäte kerätään erikseen.

Astian tyhjennykset tilataan Kymenlaakson Jätteeltä. Muovipakkausten keräysastia pitää tyhjentää vähintään neljä kertaa vuodessa.

Liity keräykseen sähköisessä asioinnissa

Huomio isännöitsijät! Jos haluat ilmoittaa keräykseen mukaan useamman kohteen kerrallaan, on helpointa ilmoittaa kohteet sähköpostilla: asiakaspalvelu(at)kymenlaaksonjate.fi.

Muovipakkausten keräyksen hinnat

Tyhjennyshinnat Kotkassa

Tyhjennyshinnat Kouvolassa ja Iitissä

Jäteastioiden myynti- ja vuokraushinnat Kotkassa, Kouvolassa ja Iitissä

Lajitteluohjeet osallistujille

Olemme laatineet lajitteluohjeen keräykseen osallistuville kotitalouksille. Taloyhtiöissä huoltoyhtiö (tai muu vastaava) jakaa ohjeet asuntoihin.

Painettuja versioita voi tilata keräykseen liittymisen yhteydessä tai sähköpostitse: neuvonta(at)kymenlaaksonjate.fi.

Lataa muovipakkausten lajitteluohje